Adesanyův týmový parťák Carlos Ulberg přidal další knockout do sbírky, Potieriu ukončil v prvním kole

Adesanyův týmový parťák Carlos Ulberg přidal další knockout do sbírky, Potieriu ukončil v prvním kole Ihor Potieria vs. Carlos Ulberg | zdroj: Profimedia

Pravděpodobnost, že souboj Novozélanďana Carlose Ulberga s Ukrajincem Ihorem Potieriou skončí knockoutem, byla celkem vysoká. Ani jeden z nich není zvyklý nechávat své zápasy rozhodovat rozhodčími. 

Potieria dal hned na začátku zápasu zbrklým pokusem o takedown najevo, jaká bude zřejmě jeho taktika. Není divu, Ulberg totiž trénuje ve vyhlášeném gymu City Kickboxing vedle Israele Adesanyi a zatím se v oktagonu stejně jako šampion střední váhy prezentuje excelentním bojem v postoji. Ukrajinský fighter sice skoro polovinu vítězství získal na T/KO, jeho divoký styl měl ale Novozélanďanovi sedět a přenesení boje na zem se tak jevilo jako logičtější cesta k vítězství.

Ulbergovi se ale dařilo kontrolovat vzdálenost a jakmile se ji Potieria po dvou minutách pokusil zkrátit, zakontroval hákem. Po relativně nenápadném úderu šel Ukrajinec k zemi, kde ho okamžitě zasypala sprška úderů. Novozélanďan si byl tak jistý svým vítězství, že po chvíli přestal a dal se na odchod. Po vteřině mu ale došlo, že rozhodčí soupeře ještě neodmával, a tak se chtěl vrátit k rozdělané práci. To už mu ale sudí Keith Peterson nedovolil a zápas ukončil.

Po vítězství si Ulberg neřekl o konkrétního soupeře, nejde totiž prý po jménech ale po číslech, a tak doufá, že brzy dostane někoho z nejlepší patnáctky polotěžké váhy (93 kg). Pokud bude pokračovat v podobných výkonech (zatím 4 vítězství, z toho 3 před limitem a pouze 1 porážka), určitě to nebude dlouho trvat.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články