Hlavní obsah

Adrenalin pro české krásky. Krev? Není jednoduché to sledovat, přiznávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou zvyklé na přehlídková mola, teď si vyzkoušely něco nového. Čerstvá vítězka soutěže krásy Miss České republiky Justýna Zedníková a loňská královna Krystyna Pyszková se pro velkolepý turnaj bojové organizace Oktagon MMA v pražské O2 areně staly „cage girls“. České krásky tak s úsměvem od ucha k uchu zažívaly zápasnickou atmosféru, během které místy odvracely zrak. „Je těžké sledovat, jak zápasníkům teče krev,“ shodují se.

I krásné ženy byly ozdobou turnaje Oktagon 43. V rolích cage girls dvě poslední Miss ČRVideo: Sport.cz

 
Článek

Taková nabídka se nepoštěstí každému. Pyszková i Zedníková proto kývly na novou výzvu a po triumfech v soutěži krásy oblékly barvy organizace Oktagon MMA. „Moje první reakce byla trochu rozvážná. Není pro mě jednoduché sledovat, jak všem teče krev. Je to opravdu bojovný sport. Každopádně je to obrovský zážitek," přiznává čerstvá vítězka Miss České republiky Zedníková.

Povinnosti v novém oboru byly jednoduché. „Cage girl musí nosit nápis s číslem kol. Zároveň dohlíží nad tím, aby bylo všechno takové, jaké má být," popisuje studentka Vysoké školy ekonomické v Praze, pro kterou se jedná o druhou zkušenost s MMA. „Kdysi dávno jsem byla v Brně, podruhé jsem na MMA turnaji," říká dvacetiletá Zedníková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený justý <3 (@justyna.zednikova)

Její kolegyně „z oboru" naopak zažila v jednom z nejrychleji rostoucím sportu premiéru. „MMA moc nesleduji, bylo to pro mě poprvé. Přítel ale na to kouká, tento sport má hodně rád. Koukli jsme spolu na pár zápas," prozradila s úsměvem Pyszková.

Oba krásky se přesto na něčem shodují. „Nejtěžší je vidět krev. V publiku jsme koukali s otevřenou pusou," líčí Zedníková. „Měla jsem za bojovníky stres. A jelikož se mi z krve nedělá úplně dobře, tak jsem místy odvracela zrak. Bylo těžší se na to koukat," potvrdila slova i její kamarádka.

Vychutnat si mohly i hlavní bitvu turnaje Oktagon 43, během které se zaplněná O2 arena rozdělila na dva tábory. Armády příznivců Kincla a Vémoly. „Moc to nesleduji, ale fandím spíš Kinclovi," označila vítěze odvetného duelu Zedníková. „Já jsem naopak neutrál, nemám svého favorita," dodává o tři roky starší Pyszková, která v loňském roce reprezentovala Českou republiku i na Miss World.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Krystyna Pyszková (@krystyna_pyszko)

Budou tedy ve sledování tvrdého sportu pokračovat i při nadcházejících turnajích? „Možná se ze mě stane fanynka, uvidíme," poodkrývá Zedníková. „Pokud by nabídka na cage girl znovu přišla, šla bych do toho," doplnila Pyszková, milovnice cestování.

Reklama

Související témata: