Alex Lohoré si smutně povzdechl nad OKTAGONem! Keita a Gogoladze reagují

Lohoré

Mnozí měli možná za to, že Alex Lohoré naváže na skvělý výkon s Pirátem a bývalého šampiona Davida Kozmu v dalším kole milionového projektu Tipsport Gamechanger porazí. Bývalý titulový vyzyvatel totiž předesílal, že je ve skvělé formě a že je rozhodně připravený na to, že se ho Kozma pokusí dostat na zem. V souboji však porazům ani přesto nedokázal zabránit a následně se opakovala situace ze souboje s Vémolou a nebo prvního kola s Pirátem, kdy Alex zůstal na zádech a nedařilo se mu vstát, což však prý bylo způsobeno i zraněním ruky, které si Lohoré přivodil hned na začátku souboje. Nyní si navíc Alex, možná i v souvislosti se soubojem, postěžoval i na další věc.

Terminátor je jako nový? Karlos Vémola po souboji konečně ukázal tvář

„Přál bych si, aby OKTAGON zavedl testování, protože pak by se ukázali skuteční šampioni. V životě však platí, že ne vždy dostaneš to, co si přeješ. Co s tím můžeš udělat? Dělat ve svém životě správné věci,“ povzdechl si Alex Lohoré na svém TW profilu, kde dokonce označil i organizaci OKTAGON MMA. Těžko říct, zda tím narážel na poslední souboj s Kozmou a nebo mluvil obecně.

Téma dopingu a jeho testování se samozřejmě dlouhodobě zmiňuje, ale například promotér Ondřej Novotný mnohokrát vysvětloval, že je podobné testování obrovsky finančně náročné a že navíc na domácí scéně neexistuje příslušný orgán, který by na testování dohlížel a který by měl na starost rozhodování o trestech, ale také řešení obhajob, protože je samozřejmě nutné, aby měli bojovníci šanci se bránit. Ve světě jsme totiž zažili mnoho případů, kdy k užití zakázané látky došlo nevědomě skrze pančované suplementy. Své by o tom mohl vyprávět Yoel Romero, který takhle vysoudil 27 milionů dolarů, tedy téměř 600 milionů korun.




      

„Tenhle nápad se mi líbí. Nikdy jsem se podobných věcí nedotkl a rozhodně mám rád čistý sport,“ reagoval souhlasně Gogoladze, kterého jsme měli možnost vidět na turnaji OKTAGON 43.

„Pokud by na něco takového došlo, tak budu první v řadě, abych si nechal udělat test,“ přidal se i Losene Keita.

Anti-dopingové testování je ve světě MMA samozřejmě velké téma, ale komplexně ho má v podstatě vyřešené jen UFC, které spolupracuje s agenturou USADA, která napříč sporty zajišťuje namátkové testování. Kolik však taková věc stojí? Sakra hodně!

Jeden test prý vyjde UFC na zhruba 1 000 dolarů, což je v přepočtu cca 22 000 Kč. Jen za testování Jiřího Procházky tedy bylo v minulém roce utraceno přes 70 000 dolarů, tedy přes 1 500 000 Kč, což už není nijak málo. Není to však nic v porovnání s celkovými náklady. UFC totiž údajně agentuře za minulý rok zaplatilo 7 milionů dolarů, tedy přes 154 milionů korun.




       

Právě finanční náročnost je jedním z argumentů, proč podobné testování nevidíme i v jiných organizacích. Pokud má být totiž funkční, tak musí být i drahé, na což většina organizací nemá peníze a nebo je logicky nechce vynakládat na podobné aktivity.

Navíc by byla nutná nějaká dohoda napříč organizacemi, protože ve chvíli, kdy by jedna organizace zavedla testy, by mohlo dojít k tomu, že bojovníci jen odejdou jinam.

Jde zkrátka o hodně komplexní problém, který nemá snadné řešení. V podstatě tak platí, že je užívání výkon podpůrných látek dovolené a tedy i hodně běžné, i když se o tom moc nemluví.




     

Jak Kozma u kolegů pozná, že užívají podobné látky?

„Myslím si, že hodně zápasníků bere zakázané látky. Kolik by to bylo procent? To nevím, ale je to hodně. Já nic neberu, ale je to třeba růstový hormon, testosteron, jsou to anabolické steroidy. Já se v tom moc nevyznám, ale třeba oxandrolon, clenbuterol, stanazol, boldenon. Takové věci, ze kterých člověk sílí a tuhne. Na většině to jde poznat, že nejsou čistí.

Myslím si, že u většiny to poznám. Je vidět, že je borec brutálně vysekaný, všude má žíly. Myslím si, že poznám, když někdo hodně tyhle látky bere,“ rozpovídal se David Kozma pro kanál U Kulatého stolu. David také zmínil, že jsou někteří borci po užívání peptidů zvláštně opálení a že jdou skoro až do oranžova.

David rovněž prozradil, že ani neužívá přehnané množství suplementů a že mu například hodně vadí klasické před-tréninkové nakopávače, takže nyní pracuje na vlastní verzi, která by měla být podle jeho představ.




   

Co nás čeká dál?

17.6. Oberhausen – OKTAGON 44: Startovka

Langer vs Poppeck – zápas o prozatímní titul polo-těžké váhy 

Veličković vs Jungwirth 

Grabinski vs Michalidis 

Siwiec vs Hathaway 

Dyrschka vs Kepa

Xavier vs Strezlczyk

Polívka vs Khajevand 

Paradeiser vs Fischer 

Shaaban vs Fiala

Austin vs Bagishvili

28.7. Praha Štvanice – OKTAGON Štvanice Speciál

29.7. Praha Štvanice – OKTAGON 45

17.9. Frankfurt – OKTAGON 46

7.10. Bratislava – OKTAGON 47

Peňáz vs Čepo 

Buchinger vs ?






1 komentář na “Alex Lohoré si smutně povzdechl nad OKTAGONem! Keita a Gogoladze reagují”

  1. Pingback: Zajímavá změna! OKTAGON a RFA veterán se představí v MMA bez rukavic | Shorties

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *