Americká senzace naplnila osud, švédský hurikán uhájil titul a thajská hvězda se stala nesmrtelnou

30.09.2023

Autor: Miroslav Obluk

Danielle Kelly.

Danielle Kelly.FOTO: ONE Championship


Velkolepý galavečer organizace ONE Championship se stal skutečností. Americká hvězda Danielle Kelly naplnila svůj osud. Osmnáctiletá senzace Smilla Sundell uhájila své království v muay-thai. Atomová královna Angela Lee předala svůj trůn v MMA. Stamp Fairtex vystoupala na vrchol. Takový byl turnaj ONE Fight Night 14 v Singapuru. 



Danielle Kelly vs. Jessa Khan

Cílevědomý pohled, absolutní soustředění. Danielle Kelly šla do klece s jasným plánem. Získat titul, naplnit svůj odkaz, dokonat pomstu. Na půdě ONE Championship na ni čekalo čtvrté vystoupení, titulová premiéra, v níž se utkala s jednadvacetiletou rivalkou a nastupující hvězdou submisivního grapplingu s Jessou Khan. Před dvěma lety na ni nestačila, v pátek večer nenechala nic náhodě. Vyspěla, posunula své schopnosti na novou úroveň a stala se první královnou ONE FC v submisivním grapplingu.

Na Kambodžanku Khan čekala premiéra v kleci, doteď zápasila pouze v otevřeném prostředí. A v zápase s americkou kráskou to bylo znát.

Na obě válečnice čekala desetiminutová bitva, do ní lépe vstoupila Kelly. Zkušeně přenesla rivalku do svého rohu, poslouchala rady svých trenérů, neztrácela klid. Bodovala, blížila se k titulu. Po pěti minutách se však její sny mohly rozplynout. Khan se jí rychlostí blesku dostala do zad, chytila škrcení, začala utahovat. Kelly ale nepanikařila, zachovala klid a z velice těsného sevření se dokázala vymanit. 

Následně nasadila rivalce nebezpečnou páku na nohu. Kelly zápas chtěla ukončit před limitem. To se jí nepodařilo. Nakonec zvítězila na body. Na tom ale nezáleželo. Důležitý byl pás, ten získala sedmadvacetiletá rodačka z Filadelfie. 

Smilla Sundell vs. Allycia Rodrigues

Po titulové válce jako hrom následoval Hurikán. Osmnáctiletá Švédka Smilla Sundell poprvé hájila své království ve slámové váze před nájezdem královny atomové váhy Allycie Rodrigues. Bitva šampionek muay-thai mohla začít. 

Výšková převaha byla na straně Švédky. Ta ji využívala od prvních sekund. Rodrigues se ale nenechala zastrašit. Obě šampionky pořádně sešláply plyn.

Fanouškům nabídly v prvním kole řadu krásných výměn, ostrých loktů, nebezpečných kolen. Sundell zaúřadovala drtivým hákem, Rodrigues trefila několik tvrdých ran na spodek.  Závěr prvního kola ale patřil Švédce. Dostala Brazilku do klinče trefovala lokty, kolena. Otřesenou Rodrigues vysvobodil až konec kola.

Druhé kolo, ostré tempo švédského Hurikánu. Osmnáctiletá senzace začala využívat svých předností. Výškové a váhové převahy. Rovněž využívala síly, na kterou atomová královna nebyla zvyklá. Rodrigues ale přežila, šlo se do třetího kola.

V něm Smilla nenechala nic náhodě. Rodrigues se snažila bojovat, nevzdávala se, stále hrozila nebezpečnými lokty, švédskou bouři ale zastavit nedokázala.

Sundell do třetího kola nastoupila s jasným cílem, ukončit zápas, obhájit titul. To se jí povedlo před koncem kola. Svou soupeřku zasahovala tvrdými koleny, ničila ji drtivými údery. Rodrigues se přestala bránit. Rozhodčí neměl jinou možnost. Tady bylo jasno. Sundell uhájila své království. 

Stamp Fairtex vs. Seo Hee Ham

Zlatý hřeb večera, bitva o královnu atomové váhy pod pravidly MMA. Titul do pátečního večera držela nezastavitelná Angela Lee. V Singapuru ale předala pochodeň. Rozhodla se. Po těžkých životních zkouškách se rozloučila s kariérou bojovnice. Pás položila doprostřed klece. "Upřímně, neexistují lepší válečnice, kterým bych mohla předat své království," usmála se Angela před zápasem.

Populární hvězda Stamp Fairtex měla jasný cíl. Kdyby zvítězila, stala by se královnou tří různých sportů. Poté, co získala tituly mistryně světa v muay-thai a kickboxu, usilovala i o status královny MMA. V cestě za nesmrtelností jí stála zkušenější Korejka Seo Hee Ham, jež má na svém kontě čtyřiatřicet zápasů v kleci.

Zkušenosti byly na straně Ham, dravost na straně Fairtex. Ta svou poslední bitvu prohrála symbolicky proti Angele Lee. 

Obě válečnice v prvním kole skenovaly pohyby té druhé. Nikam nespěchaly. Trvalo jim to však příliš dlouho, rozhodčí je musel nabádat k větší akci. To však příliš nepomohlo. V prvním kole moc ran nepadlo. Opatrnosti se ale nemohl divit, v sázce bylo mnohé. Rozhodnout mohla jediná chyba.

Druhé kolo bylo aktivnější. Stamp začala trefovat kopy do břicha. Byla agresivnější, hladovější. Ham trpělivě čekala na svou šanci.

Ta přišla po dvou minutách. Ham dostala Stamp na zem a začala ji trápit. Závěr kola ale patřil Thajce. Ta ze zad vystřihla páku na ruku, kdyby měla pár sekund navíc, zápas by skončil.

Závěr druhého kola dámy probudil. Okamžitě se pustily do akce. Stamp byla ostřejší, probudil se v ní démon, který si chtěl dojít pro titul.

Trefila Ham několikrát na spodek. Nejdříve koleny, pak masivními údery. Korejka se zhroutila na zem, tam Stamp svou práci dokončila. ONE FC má novou královnu MMA. "Cítím se úžasně. Angela byla vždycky mým vzorem," hlesla dojatá pětadvacetiletá hvězda. V zápase přežila těžké chvíle, dokráčela na vrchol. 



Další články v kategorii

Stejný věk, markantní rozdíl. Tyson vypadal v 18 letech jako démon, Paul jako fešák ze střední

31.05.2024Americký boxer, youtuber a influencer Jake Paul považuje sebe samotného za další velkou boxerskou superstar. Své jméno si v ringu buduje od ...

Vše pro výhru, Végh trénuje na Vémolu i o půlnoci

31.05.2024Za týden budou mít po vážení, pátek bude poslední překážkou pro sobotní odvetu mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou. ...

Plamenný staredown. Hvězdy UFC musela oddělovat ochranka. Vzduchem létala ostrá slova

31.05.2024Slavná organizace UFC momentálně hledí k víkendovému turnaji s pořadovým číslem 302, jehož hlavní bitvou je střet lehkých ...

Boj Bledé potvrzen. Na další zápas v UFC poletí více než 13 tisíc kilometrů

31.05.2024Je to oficiální. Tereza Bledá se vydá na další zteč do UFC. A třetí souboj v americké organizaci zažije až v daleké Austrálii. ...

Na přemožitelky Pudilové čeká duel v UFC. Jedna vsadila na divokou kartu, vypnula hruď

31.05.2024Víkendový galavečer UFC 302 je za rohem, New Jersey chystá půdu pro titulový boj v lehké divizi, k vidění bude ostrá řežba středních ...

Usměvavá lékařka a její tvrdý koníček. Z ordinace do boxu bez rukavic

31.05.2024Lékařka a box bez rukavic. Zdá se vám to nemožné, málo pravděpodobné? Ale je to tak. Sarah Shell si připsala poslední výhru ...

Zvítězím, ať se děje cokoli, hlásí Machaev před válkou v Edenu. Pro druhé místo si do Gamechangeru nepřišel

31.05.2024Do Tipsport Gamechangeru vletěl tenhle chlapík vážně skvěle. Veterána UFC Makwana Amirkhaniho v osmifinále doslova přejel, teď ho ale čeká prověrka ...

Ponížený Wilder jde do bitvy o záchranu kariéry. Už se zase těší na drogu

31.05.2024Má za sebou překvapivou porážku a v sobotu dostane šanci, jak svoji uvadající kariéru zachránit a její trajektorii znovu obrátit ...

Cesta profesionála MMA, to není jen boj. Také čekání na soupeře

31.05.2024Amatérskou kariéru si poctivě prošel, zažil na třicet MMA zápasů, roky sbíral zkušenosti. A to i v české reprezentaci. Teď už Vojtěch ...

Načíst další články