Australan nastoupil k zápasu s akutním zánětem slepého střeva, Dana White ho i přes prohru zpětně přijal do UFC

Australan nastoupil k zápasu s akutním zánětem slepého střeva, Dana White ho i přes prohru zpětně přijal do UFC Vinicius Salvador vs. Shannon Ross | zdroj: Profimedia

Bojovníkovi Shannonu Rossovi se smůla doslova lepí na paty, tentokrát se ale nakonec vše v dobré obrátilo.

Australan Shannon Ross neměl před zápasem v Dana White's Contender Series zrovna moc štěstí. Jeho příprava na boj o smlouvu s UFC sice proběhla bez větších zranění, ale pošta mu při doručování ztratila pas, takže nemohl do USA odletět týden předem, jak plánoval. Problém se sice po pár dnech dařilo vyřešit, ale potíže tím neskončily, spoj mu totiž ulétl i v Americe. Nakonec se ale do Las Vegas přece jen dostal a v zápase předvedl skvělý výkon.

V prvním kole šel sice dvakrát k zemi po tvrdých zásazích do brady, přesto pokaždé vstal a rval se o vítězství. Ve druhém kole se mu dařilo o dost lépe a na body vyhrával až do chvíle, kdy v závěrečných vteřinách schytal další ránu na bradu a Salvador už si vítězství na TKO nenechal vzít. Sám Dana White oběma borcům po šíleném prvním kole tleskal ve stoje a po zápase jim přišel osobně gratulovat do klece, což ještě nikdy neudělal, přesto Shannonovi smlouvu neudělil. Poraženým ji dává jen v hodně výjimečných případech, Australan by si ji ale rozhodně zasloužil.

Příběh ale soubojem v kleci neskončil, australský bojovník se totiž následující den probudil s hroznou bolestí břicha a byl převezen do nemocnice, kde zjistili, že trpí akutním zánětem slepého střeva, takže musel ihned podstoupit operaci.

"Začal jsem cítit, že se něco děje, zhruba týden před zápasem, ale myslel jsem si, že je to jen z hladu. Prostě běžné shazování před fightem. Ale v den zápasu během ranní rozcvičky na hotelu mi můj tréninkový parťák Ben Nguyen vyskočil na záda a nasadil mi body triangl. Když ho utáhl, křičel jsem. Řekl jsem mu, ať mě pustí. Nejprve jsem si myslel, že mi zlomil žebro. Říkal jsem si, sakra, mám pár hodin do nejdůležitějšího zápasu v životě a zraním si žebro. Ale když jsem vyskočil nahoru, bylo to v pohodě, bolest byla pryč," popsal Ross.

V průběhu zápasu dostal od Salvadora do břicha několik úderů a kopů, je tedy zázrak, že nedošlo k tragédii, protože lékaři při operaci zjistili, že slepé střevo bylo prasklé. Po probuzení z narkózy na něj ale čekala dobrá zpráva, ozvali se z UFC, s přihlédnutím ke všem okolnostem se rozhodli Rossovi přece jen nabídnout smlouvu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený (@therealtdelight)

Australanovi obecně štěstí moc nepřeje. Původně hrál americký fotbal, jenže s pouhými 65 kily to na velkou kariéru nebylo a tak se v obavě o zdraví raději rozhodl skončit. Aby se udržel v kondici, začal chodit na hodiny MMA.

"Nebyl jsem tam dlouho a trenér mi říká - Mám pro tebe zápas. Tak jsem mu odpověděl - ne, kámo, já nechci zápasit. Jsem tady jen, abych se udržel ve formě," popisuje Ross začátek své kariéry. "Ale on byl velký švédský chlap, jako viking, a řekl mi, že jestli nebudu zápasit, tak musím tělocvičnu opustit, což bylo docela divné ultimátum, ale já to přijal."

První zápas vyhrál KO a byl to start úspěšné kariéry, při níž neunikl pozornosti matchmakera UFC Micka Maynarda. Když nejslavnější organizace v roce 2019 zavítala do Melbourne, sešli se a vypadalo to, že si plácnou. O pár měsíců později však svět paralyzovala pandemie covidu a z dohody sešlo.

Na podzim roku 2020 se tak Shannon vydal do Abu Dhabí na akci UAE Warriors, aby šel smlouvě s UFC trochu naproti a vydělal nějaké peníze. V zápase sice zvítězil, ale z finančního hlediska schytal málem fatální KO. Ceny zpátečních letenek totiž vystřelily a po návratu do vlasti musel platit také karanténu, celkově ho tak výlet vyšel na 19 tisíc australských dolarů (cca 320 tisíc korun), za což ho manželka čekající doma se 4 malými dětmi moc nepochválila. Z boje si navíc odnesl zlomenou ruku, což mu následně ztěžovalo výkon civilního povolání - živí se totiž jako automechanik. Není divu, že měl pak od zápasení až do teď utrum, do vytouženého UFC se ale nakonec dostal. Doufejme tedy, že už si svůj díl smůly vybral a mezi elitou se mu bude dařit.

Zdroje:  Dailytelegraph.com.au

Nejnovější články