Během zápasu jsem se nudil, svěřil se Kincl a postěžoval si na rozhodčího. Čím ho Vémola zklamal?

Během zápasu jsem se nudil, svěřil se Kincl a postěžoval si na rozhodčího. Čím ho Vémola zklamal? Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl splatil dluh odvěkému rivalovi a podruhé obhájil pozici šampiona střední váhy. Průběh zápasu mu ale velkou radost neudělal.

“Nejsem rozbitý, nebyla to pro mě dřina, zápas mě upřímně s**l, omlouvám se za sprostá slova. Vadilo mi to, zkoušel jsem komunikovat s rozhodčím, aby to roztrhával,” řekl na tiskové konferenci s odkazem na Gerda Richtera, jenž na duel dohlížel přímo v kleci. “Zasloužili jsme si lepší zápas, rozhodčí to mohl vést daleko lépe. Zápas na to měl potenciál… Jasně, byli jsme tam dva, ale Karlos je pořád dobrý zápasník, umí si protlačit tento styl, já jsem věděl, jak se na něj připravit, jak ho odbránit, takže z mého pohledu to byla nuda."

Kincl dodal, že ani jeho samotného zápas příliš nebavil. “Já sám jsem se tam nudil. Koukal jsem na rozhodčího, do lidí, jsem z toho spíš otrávený. Jasně, ten pocit z vítězství, že mám pás, že jsem ho porazil a zbil, protože vypadal hrozně, to mě samozřejmě uspokojuje. Ale chtěl bych z toho ještě cítit, že to byla fakt dřina. Nebo že jsem tam něco trefil.”

Jeden z klíčových momentů celého zápasu přišel hned v prvním kole, když se Patrikovi podařilo ubránit první nástup do takedownu. “Hlavou se mi honilo, že jsem si udělal domácí úkoly,” řekl s tím, že na straně soupeře možná čekal větší sílu. “U stěny jsem se cítil být v bezpečí, věděl jsem, že si ho naboduju, že mě nemá jak ohrozit.” Situace se zhoršila hlavně v momentě, kdy podlaha od krve začala klouzat, čehož se Vémola snažil využít. “Cítil jsem, že Karel začíná nabírat pozici, to by pro mě byl pr**er. Tam jsem cítil, že je ta jeho síla opravdu velká.” Pokud by se Vémola dostal do pozice mimo stěnu, pak by podle Kincla byla obrana dvakrát tak těžší.

Vémola na tiskovou konferenci bohužel nedorazil. “Trochu mě mrzí, že tady není, že se na to vykašlal,” prohlásil Patrik, který si zřejmě ještě chtěl pár věcí vyříkat a možná i rozebrat, kam se oba za posledních pár let posunuli. “Docela dost se posunul ve lhaní. Mluvil o tom, že mi po zápase podá ruku, ať to dopadne jakkoli, nic z toho se nestalo, takže v tomhle se posunul pěkně. Ale s respektem řeknu, že mi nepřijde, že se ve své hře po technické stránce nějak extra posunul.” Připomněl, že ho Vémola nedokázal udržet na zemi, jelikož se rychle vracel zpět na nohy. “Spíš jsem se asi posunul já, všechno jsem vlastně ubránil. Ale ocením, že si dokáže prosadit svou hru.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Promotér Ondřej Novotný už před odvetou naznačil, že by se teoreticky mohly otevřít dveře pro trilogii, ale pouze v případě, pokud by Vémola prohrál. Tato podmínka tedy byla splněna. Kincl na první dobrou naznačil, že bude záležet hlavně na finanční nabídce. Jedním dechem ale dodal, že by chtěl na Vémolu na nějaký čas zapomenout, jelikož vzájemná rivalita výrazně prorostla do jeho osobního života. “Teď to ještě nějakou dobu pojede, ale doufám, že za chvíli vymyslíte něco jiného, abych z toho vlaku Kincl vs. Vémola mohl na chvíli vystoupit a žít trochu jiný život, upnout se k něčemu jinému… Myslím si, že třeba půl roku nebo rok se budu v rozhovorech vracet k tomuto zápasu, už teď se na to netěším.”

Jak naznačil Novotný, záležet bude i na Vémolovi. Spolumajitel organizace v této souvislosti zdůraznil, že pro “Terminátora” budou dveře Oktagonu vždy otevřené, o dalších plánech si promluví, až bude připraven.

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články