Sleduj nás

Beneil Dariush tipuje průběh a výsledek bitvy Makhachev vs. Oliveira

Beneil Dariush tipuje průběh a výsledek bitvy Makhachev vs. Oliveira
Papírové předpoklady favorizují Makhacheva nad Oliveirou. Jak to ovšem vidí Beneil Dariush?

Po odchodu Khabiba se lehká váha opět probudila k životu. Charles a Islam momentálně představují dvě největší hrozby v divizi a ty se mezi sebou 22. října konečně utkají. Která z nich nakonec bude slavit úspěch?

„Tohle je velmi vyrovnaná bitva,“ myslí si Dariush. „Přikláním se více k Islamovi, ale Charles může překvapit. Má opravdu agresivní nástupy, takže mu tam může v úvodu něco projít,“ předvídá.


„Vím, že by z papírového hlediska výhra Oliveiry byla překvapením, ale rozhodně ne tak velikým. Ať proti sobě bojují a ukáží, kdo je lepší. Jak Oliveira dokáže být agresivní a ofenzivní, tak Makhachev dokáže být opatrný a defenzivní. Mohou rozhodnout maličkosti,“ přidal Dariush.

Podobný názor sdílí i většina dalších ať už aktivních či vysloužilých bojovníků. Takový Daniel Cormier věří, že pokud se tento zápas nebude nutně držet v postoji, Makhachev vyhraje.


„Na první dojem bych řekl, že Makhachev jasně vyhraje. Pokud si ale začnu analyzovat jednotlivé aspekty boje, tak začnu váhat,“ přiznává bývalý šampion a nynější komentátor Daniel Cormier.

Covington a bitva o titul? Myslím si, že ho Diaz předběhne, predikuje Cormier

„Ten zápas se za žádnou cenu nesmí držet v postoji, protože věřím, že když jdete s Oliveirou do nějaké výměny, jste ve velkém nebezpečí. Ten člověk má ve svých rukou skutečné granáty. Poznali to Chandler, Gaethje a ve své podstatě i Poirier,“ připomíná.


„Charles za poslední roky ten svůj postoj hodně posunul. Má dlouhé paže a dokáže toho využívat. Islam na něho bude muset být neustále nalepený. Neustále se to musí snažit tahat na zem. Charles sice ovládá jiu jitsu, ale pořád věřím, že to na Islamův grappling nebude stačit. Největší obavy bych měl z toho postoje,“ podotkl Cormier.


Další články