Bez něj by MMA nebylo tam, kde je. Bojovníci reagují na úmrtí Stephana Bonnara

Bez něj by MMA nebylo tam, kde je. Bojovníci reagují na úmrtí Stephana Bonnara Stephan Bonnar | zdroj: Profimedia

Stephan Bonnar se nesmazatelně zapsal do historie MMA, o čemž svědčí i kondolence jeho kolegů. Některé z nich k tomuto sportu dokonce přivedl.

Američan Stephan Bonnar se významně zasloužil o popularizaci MMA. Jeho bitva s Forrestem Griffinem přilákala v roce 2005 k televizním obrazovkám miliony lidí. Šéf UFC pak s odstupem času přiznal, že také v podstatě zachránila UFC, které do té doby obrovsky prodělávalo a vedení zvažovalo, že to zabalí. Není tedy divu, že Bonnarova smrt zasáhla mnoho známých osobností ze světa bojových sportů.

Jake Paul (youtuber a boxer)

"Odpočívej v pokoji, americký psychopate, Stephene Bonnare. Pamatuji si, jak jsem sledoval jeho zápas s Andersonem Silvou. Co jsem četl, tak bez něj a Forresta Griffina by se UFC možná nikdy neprosadilo."

Michael Chiesa (welterová váha UFC a komentátor)

"Upřímnou soustrast rodině Stephana Bonnara. Jeho zápas s Forrestem Griffinem proměnil sport a dostal MMA na vyšší úroveň. On je velkou součástí důvodu, proč jsme dnes tady."

Megan Anderson (bývalá bojovnice UFC, herečka)

"Bonnar versus Griffin byl první MMA zápas, který jsem kdy viděla, a úplně změnil můj život. Je to neuvěřitelně srdcervoucí slyšet zprávu, že Stephan zemřel. Další, kdo odešel příliš brzy. Mé myšlenky jsou s jeho rodinou."

Joanna Jedrzejczyk (bývalá bojovnice UFC)

"Odpočívej v pokoji. Legendy nikdy neumírají."

Kyle Nelson (pérová váha UFC)

"Úplně poprvé jsem o MMA slyšel, když mi bylo 14 a viděl jsem Ultimate fightera (reality show UFC, pozn. red). To započalo sen, který mě dovedl tam, kde jsem dnes. Finále mezi Stephanem a Forrestem zachránilo UFC před krachem. Odpočívej v pokoji."

Cody Durnen (muší váha UFC)

"Věčný odpočinek chlapovi, který pomohl udržet MMA naživu! Modlím se za jeho kamarády a rodinu."

Ariel Helwani (novinář)

"Hrozná zpráva. Není přehánění tvrdit, že bez přispění Stephana Bonnara na první sérii TUF (a na finále) tenhle sport dnes nebyl tím, čím je. On bude navždy extrémně důležitou součástí MMA historie."

Dana White (šéf UFC)

"Stephan Bonnar byl jedním z nejdůležitějších bojovníků, kteří kdy v oktagonu bojovali. Jeho zápas s Forrestem Griffinem navždy změnil tenhle sport a on nikdy nebude zapomenut. Fanoušci ho milovali a on jim vždycky dal to nejlepší. Bude tu chybět."

Zdroje:  UFC

Nejnovější články