Hlavní obsah

Bezchybný šampion Kincl po obhajobě: Věděl jsem, že dneska je ten den. Nastal čas na odvetu s Vémolou?

Jako uragán si došel pro první úspěšnou obhajobu kariéry. A ta se povedla skutečně náramným stylem. Patrik Kincl si tak i nadále kolem svého pasu může hýčkat mistrovský opasek krále střední váhy organizace Oktagon MMA, neboť v titulovém duelu během necelých dvou minut přejel Francouze Alexe Lohorého. Na žádné velké oslavy ale zřejmě nebude čas, nabízí se totiž odvetný zápas s Karlosem Vémolou. „Zatím nemám nic podepsáno ani domluveno, ale smrdí to tím prosincem, co si budeme povídat,“ přiznal Kincl po zápase.

Velká paráda v podání Patrika Kincla. Sestřelil Francouze Lohorého a obhájil titulVideo: Sport.cz

 
Článek

Rychlá jízda. Od titulové bitvy mezi šampionem Patrikem Kinclem a vyzyvatelem Alexem Lohorém se čekalo mnohé, samotný výsledek ale překvapil naprostou většinu. Český bojovník totiž po precizní práci, při které trefoval pravou zadní a poté přidal i kop na hlavu, nastartoval závěrečnou demoliční jízdu, která skončila již po necelých dvou minutách.

„Jsou to zbraně, které jsme dlouhodobě pilovali. Trenér Dušan Macák měl i teď před zápasem promluvu, že mi na lapách nemá co vytknout a je potřeba to prodat, tak jsem ho poslechl," konstatoval Kincl bezprostředně po duelu. „Patrik ukázal, co v něm je. Je to skvělej postojář, umí kdejaké nejlepší kluky na Česku a Slovensku přeboxovat. Dneska to konečně ukázal a nebyl z toho boxu tak stažený," potěšilo Davida Dvořáka, bojovníka UFC a jednoho z trenérů.

Bitku trosečníků z ostrova vyhrál Adam. Dali jsme si do držky a jdeme na pivo!Video: Sport.cz

Zatímco příprava na první obhajobu kariéry přinesla trnitou cestu, poslední hodiny před zápasem se nesly v nervózním duchu. „V přípravě bylo x zranění, nakonec to ale všechno šlo hladce. Říkal jsem si, co všechno se pokazí. Dnes byla trochu zvláštní nervozita, ale, jak jsem vstoupil dovnitř, hodil jsem tam první zadní, tak jsem chytil sebevědomí a věděl jsem, že dneska je ten den," přiznal šampion střední váhy.

Nic osobního se do střetu s Lohorém nevměstnalo. Oba si celou dobu udržovali vzájemný respekt. „K Alexovi jsem měl od začátku respekt. Ukázali jsme si to i na váze, kde nebylo žádné strkání, nic jsme na sebe nepořvávali. Je to pokornej borec, a když jsem sledoval medailonky, tak mi přijde jako sympaťák. Má rodinu a vůbec jsem k němu necítil nějakou nenávist," přiznává výhrou nabuzený Kincl, který navíc získal finanční bonus za výkon večera.

S úspěšnou obhajobu se otevřela vrátka pro odvetný duel s Karlosem Vémolou, která by se mohl uskutečnit v závěru letošního roku. „Neplánuju dopředu, x zápasníkům se to vymstilo. Dneska jsem se přišel zrakvit a třeba to bude poslední zápas tohohle roku. Je ale jasné, že se ptáme na prosinec, což je samozřejmě ve hře, ale uvidíme. Zatím nemám nic podepsáno ani domluveno, ale smrdí to tím prosincem, co si budeme povídat (smích)," připouští bojovník přezdívaný Inspektor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

K první menší konfrontaci mezi Vémolou a Kinclem nakonec došlo. Terminátor po skončení duelu přelezl klec a větou „Ten pás máš do konce roku, abys věděl" dal bývalému a možná i budoucímu soupeři jasně najevo, co má v nejbližší době v plánu. „Musí vědět on sám, jestli se na to cítí a chce ten zápas. Proč ne," řekl svůj pohled na věc Dvořák.

Reklama