Bledá slaví první výhru v UFC, nad Brazilkou dominovala, v závěrečném kole ale prožila perné chvilky

Bledá slaví první výhru v UFC, nad Brazilkou dominovala, v závěrečném kole ale prožila perné chvilky Tereza Bledá vs. Gabriella Fernandes | zdroj: Profimedia

Je to tam! Česká bojovnice Tereza Bledá si připsala první vítězství v nejslavnější MMA organizaci. Brazilku porazila jasně na body, zadarmo to ale rozhodně nebylo.

Dnes v brzkých ranních hodinách našeho času bylo na programu další UFC s českou účastí. Terezu Bledou čekal reparát po nepovedené loňské premiéře, v níž padla za oběť kopu z otočky. I tentokrát se proti ní postavila brazilská postojářka.

Gabriella Fernandes, která do UFC vstoupila jako šampionka LFA, stejně jako česká bojovnice svůj premiérový zápas prohrála a přišla o dlouhou sérii vítězství. Tady ale podobnost končí. Brazilka totiž sází především na boj v postoji, byť v jejím resumé najdeme i dvě vítězství na submise.

Bylo tedy jasné, že cesta k vítězství pro Bledou povede přes wrestling a boj na zemi. Z prvního klinče se sice Fernandes po chvíli vysmýkla, po dvou minutách ale udělala chybu v podobě nezamaskovaného roundkicku, který Tereza zachytila a stáhla Brazilku do svých vod na zem, kde jí pak až do konce kola z half-guardu obíjela.

Ve druhém kole se Fernandes přenesení boje na zem úporně bránila, Bledá byla ale nakonec úspěšnější. Brazilka ale dole zahrozila arm trianglem, který ale nevyšel a Tereza se následně dostala do plného mountu, odkud rozjela tvrdé ground and pound. 2:0 na kola.

Trenéři Brazilku během minutové pauzy nabádali, aby hlavně nekopala a namísto toho se soustředila na boxování. Ta si jejich radu vzala k srdci a připravila nám pár infarktových chvilek. Nejprve její údery našly bradu české bojovnice, calf-kick bolel i přes obrazovku a kolena v klinči vypadala hodně nebezpečně. Když už to ale s Terezou vypadalo bledě, potopila se pro takedown a na zemi opět převzala otěže zápasu. Soupeřku z vrchní pozice až do konce zápasu terorizovala lokty a údery. O vítězce nemohlo být pochyb.

"Nikdy v životě jsem nebyla šťastnější, jen se snažím nebrečet," přiznala po zápase Bledá, která vítězstvím všem kritikům ukázala, že do UFC patří. "Jsem strašně ráda, že jsem konečně mohla aspoň trochu ukázat, co dovedu. Pořád to ale nebyl nejlepší výkon, jaký bych chtěla." Na pozápasové tiskovce potom dodala, že svou cestu v nejslavnější světové organizaci rozhodně nechce uspěchat a ráda by zápasila pouze jednou za půl roku, aby měla dostatek prostoru pro rozvoj svých schopností. To bude rozhodně potřeba zejména v postoji, který je zatím její největší slabinou.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články