DomůBellatorBojoval v zákopech, teď bude bojovat v kleci - Yaroslav Amosov prozradil,...

Bojoval v zákopech, teď bude bojovat v kleci – Yaroslav Amosov prozradil, proč se vrátil k MMA

Šampion BELLATORU ve velterové váze Yaroslav Amosov promluvil o válce a svém návratu do klece.

Šampion BELLATORU ve velterové váze Yaroslav Amosov, který se může pochlubit bezchybnou bilancí 26-0, se už tuto sobotu vrátí do akce. V zápase večera, na turnaji BELLATOR 291 v Dublinu, bude Ukrajinec poprvé hájit svůj titul, když zkříží rukavice s Loganem Storleym.

Yaroslav Amosov nebojoval v kleci, ale v zákopech

V kleci se “Dynamo” neobjevil téměř dva roky, avšak mezitím absolvoval jiné zápasy – do loňského října totiž bojoval v ukrajinské armádě proti Rusům. Nyní se v rozhovoru pro MMA Junkie rozpovídal o tom, proč se rozhodl pro návrat k MMA.

“Když byla osvobozena střední Ukrajina a město, ze kterého pocházím, a v oblasti už nebyli žádní Rusové, začal jsem pociťovat stále větší tlak od své rodiny, přátel a blízkých,” řekl.

“Říkali mi to tohle: ‘Poslouchej, naše oblast je osvobozená, je čas, aby ses vrátil do boje a využil své viditelnosti a popularity, kterou máš, tím, že budeš vyprávět, co se tu děje, místo toho, abys seděl v maskáčích na zemi.'”

“Nebylo to snadné rozhodnutí. Byl tu velký tlak ze strany mé rodiny, přátel. Nakonec jsem se ale rozhodl, že to udělám.”

“Válka pokračuje,” dodal. “Lidé stále umírají. Na střední Ukrajině však již nedochází k žádným vojenským akcím. Nebezpečí však stále hrozí. Rusko odpaluje rakety na celou Ukrajinu. V každém okamžiku mohou dopadnout kamkoli. Nebezpečí hrozí neustále.”

“Na celé Ukrajině je mnoho problémů s elektřinou a topením. V některých oblastech je to nepatrně lepší, ale jsem velmi dalek toho, abych tvrdil, že je to lepší celkově.”

Je motivovaný více než kdy jindy

Pod hlavičkou BELLATORU vyhrál Amosov sedm zápasů. Ten poslední, proti Douglasi Limovi, mu zajistil titul ve velterové váze. V době jeho nepřítomnosti usedl na prozatímní trůn již zmíněný Logan Storley, který loni v květnu porazil Michaela Page nejednomyslným rozhodnutím.

Amosov a Storley se velmi dobře znají, protože spolu bojovali už v listopadu 2020. Po patnácti minutách vyrovnané bitvy putovalo vítězství na stranu Ukrajince, který zvítězil nejednomyslným rozhodnutím rozhodčích.

“Mám teď velkou motivaci,” řekl Amosov. “Více než kdy jindy. Pro lidi, pro fanoušky, pro všechny to hodně znamená. To mi mimochodem pomáhá v tréninku. Během tréninku byly chvíle, kdy jsem se cítil jako přibitý, když jsem si uvědomil, že moji kamarádi teď sedí v zákopech, střílí se na ně, všude jsou rakety. Ve srovnání s nimi byla moje práce hračka. Dodávalo mi to motivaci a pomáhalo mi to při tréninku.”

Zdroj: MMA Junkie

MMA tipy, kurzy a kde sledovat zápasy MMA online

1️⃣ Kde sledovat MMA živě ›

Pro sledování turnajů organizací UFC nebo OKTAGON MMA se nabízí hned několik možností. A záleží jen na Vás, jestli si zvolíte placené varianty (PPV, placené televizní kanály) nebo jestli budete sledovat MMA živě a zdarma.

2️⃣ Kde sledovat OKTAGON živě ›

První zápas na Prelims kartě (Free Prelims Fight) organizace většinou nabízí zdarma na (YouTube OKTAGON MMA), celý turnaj pak můžete shlédnou prostřednictvím PPV. OKTAGON turnaje však můžete sledovat také zdarma ZDE.

3️⃣ Kde sledovat UFC živě ›

Early Prelims a Prelims karty můžet sledovat v placené aplikaci UFC Fight Pass. Hlavní kartu většinou vysílá televizní stanice Premier Sport 1 nebo ji můžete sledovat via PPV. Celý turnaj můžete také sledovat zcela zdarma na stránkách sázkové kanceláře Tipsport.

4️⃣ MMA tipy, kurzy, analýzy a sázky na MMA

S konkrétními kurzy se můžete seznámit na našich stránkách, kde se s Vámi také dělíme o naše analýzy a tipy na jednotlivé MMA zápasy.

Nabídka ubytování pro sportovní soustředění a aktivní dovolenou. Tréninkové kempy. Hledáte kam na sportovní soustředění? U nás si vyberete.

Sleduj náš FACEBOOK

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ