Bojovníci reagují na odchod Josého Alda z UFC

Bojovníci reagují na odchod Josého Alda z UFC Jose Aldo vs. Rob Font | zdroj: Profimedia

Odchod legendárního válečníka José Alda nenechal chladnými mnohé bojovníky, kteří zareagovali prostřednictvím sociálních sítí.

Zpráva, že se legendární José Aldo rozhodl opustit UFC nebyla moc překvapivá, po poslední prohře i on sám věděl, že se k další titulové šanci už jen tak nedostan, a rozhodl se tedy ze smlouvy předčasně vyvázat. Co bude dál, je zatím nejasné. Sám "Junior" dnes jen informoval, že se mu narodil prvorozený syn. Je tedy pravděpodobné, že teď bude maximum času trávit s rodinou. Zároveň je ale jasné, že mu na stole ihned přistanou zajímavé nabídky a zápasit ho v budoucnu možná ještě uvidíme.

Mnozí bojovníci si našli chvilku, aby svému slavnému kolegovi poslali vzkaz. Mnozí z nich s ním v kleci svedli památné bitvy, po nichž se stali svým způsobem přáteli, pro jiné byl inspirací na jejich vlastní cestě.

„Nejlepšímu bojovníkovi v historii pérové váhy přeji jen to nejlepší,“ napsal na sociálních sítích Alexander Volkanovski, úřadující šampion pérové divize, jíž právě Aldo kdysi kraloval. V oktagonu se střetli v roce 2019 a Australan tehdy po 3 kolech zvítězil na body. 

„Král Ria! To ale byla kariéra, brácho! Užívej si důchodu. Za mě si dej acai s kešu a sušeným mlékem,“ přidal se Max Holloway, který Alda v roce 2017 obral o šampionský pás a následně ho porazil i v odvetě.

„Užij si důchod, José, a gratuluji k úžasné kariéře. Bylo mi ctí sdílet klec s takovou legendou našeho sportu. Hodně štěstí v dalších výzvách, bratře!“ vzkázal Frankie Edgar, s Brazilcem se střetl v roce 2016 v bitvě o prozatimní titul a musel smeknout před jeho schopnostmi.

Kdo o zápas s legendou ke své nelibosti přišel, byl Henry "Triple C" Cejudo.Vždycky si říkám, co mohlo být. Strávil jsem celý kemp přípravou na zápas s José Aldem v Brazílii, ale COVID všechno změnil. Těšil jsem se na tu výzvu a bláznivou atmosféru. Šťastný důchod jedné z nejlepších pérových vah v historii MMA.“

Obrovský vliv měl "Král Ria" i na krajana Deivesona Figueireda, aktuálního vládce muší váhy: „José Aldo!!! Silnější než svět. Tvůj příběh mě přesvědčil, že je možné stát se šampionem! Děkuji ti za všechno, příteli.“

Jen slova chvály má i Dan Hardy, někdejší bojovník a nyní uznávaný analytik. „Jeden z nejlešpích, kteří to kdy dělali. Vždycky to byl můj favorit coby fanouška a ten, kterého jsem sledoval, abych se od něj něco naučil. A pořád je. A také úžasný člověk. Laskavý, pokorný a velkorysý. Gratulace k neuvěřitelné kariéře a přeju relax a pohodlí v důchodu. Díky za všechny fighty, José.“

S několika větami se připojil i známý rozhodčí Marc Goddard. "Během Josého neuvěřitelné kariéry jsem několikrát dohlížel na jeho zápasy, včetně jednoho z nejpamátnějších fightů všech dob proti Chadu Mendesovi v Brazílii. Nemám k němu nic než respekt a dobré vzpomínky. Vždycky to byl profesionál a naprostá lefenda. Užij si důchod, José." 

Svými výkony v oktagonu Aldo zasáhl i nastupující generaci. „To byla úžasná kariéra, kterou José Aldo měl. Sledovat ho, jak v plavkách rozbíjí lidi na kousky, je jedna z věcí, která mě inspirovala k MMA. Legenda,“ přiznal Arnold Allen, který v UFC ještě neprohrál ani jeden z 9 zápasů a stoupá na vrchol pérové divize, jíž právě José dlouhá léta vládl.

Podobně to měl i mladý "knockoutér" Terrance McKinney „Šťastný důchod Josému Aldovi, jednomu z mých oblíbených bojovníků, když jsem vyrůstal,“ vzkázal.

„Pokud je to pravda, že končí. José, byl jsi jedním z mých oblíbených bojovníků a absolutní legenda. Užij si důchod, děkuji za všechny ty památné okamžiky,“ přidal se Adrian Yanez, možná vycházející hvězda bantamové divize.

Slova obdivu má pro legendu i Cody Gibson, který se sám v UFC zdržel pouze na 4 zápasy. „Aldo byl někým, jehož videa jsem mohl sledovat znovu a znovu a pořád se učit něco nové. Vládl pérové divizi a i poté, co začal sestupovat, tak zůstával roky konkurenceschopný na vrcholu bantamové váhy. Díky, José Aldo.“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články