Bojovníci to na mě zkouší, ale mají smůlu, směje se kráska z RFA. V sobotu ji čeká boj s Maďarkou

17.04.2023

Autor: Ondřej Huml

Veronika Zajícová v barvách RFA.

Veronika Zajícová v barvách RFA.FOTO: RFA


Věnuje se boxu a MMA, to druhé má už zcela jasně přednost. V kleci ji teď navíc čeká první zápas mezi profíky, na sobotním RFA 9 v Prievidzy se teprve devatenáctiletá Veronika Zajícová utká s maďarskou veteránkou Katalinou Aranyi. Jakými komplikacemi si prošla krátce před bojem? A zve ji často někdo na rande? I o tom promluvila svěřenkyně Joea Kavanagha v první části rozhovoru pro kaocko.cz.



Veroniko, jak jste na tom necelý týden před startem turnaje?
Teď už dobře, teprve ve středu jsem však dobrala antibiotika. Když jsem se vracela z Irska do Čech, den předtím jsem dostala angínu, která mě na týden vyřadila z tréninku. Teď se tedy snažím všechno dohnat. 

Jak velká je to pro vás komplikace?
Zaskočilo mě to, chtěla jsem být stoprocentně připravená. V Irsku jsme makala fakt tvrdě, na fyzičce i na všem okolo. Ale nevzdávám se a snažím se co nejlépe nachystat i tak.

V Prievidzy vás čeká první zápas mezi profíky. Jak velký je to zápas pro vás osobně?
Jeden z těch největších, které jsem kdy měla. Byla jsem na mistrovství Evropy i světa v boxu, vyhrála evropský šampionát v MMA, ale mít první profesionální zápas v kleci je o něčem úplně jiném. Fanoušci, atmosféra i samotná pravidla, to všechno bude pro mě nové a já se na to strašně těším. 

Z čeho konkrétně máte před zápasem největší respekt?
Větší respekt mám asi pouze z toho, že se bude bojovat 3 x 5 minut. Přece jen jsem zvyklá na 3 x 3, navíc se před zápasem vždycky trochu bojím, že mi odejde fyzička. Přitom ji mám dobrou. Hodně často se stává, že zatímco má soupeřka už nemůže, já mám sílu bojovat dál. Tak snad to tak bude v i sobotu. 


Spoustu bojovnic zápas s vámi odmítlo, nakonec půjdete proti Maďarce Katalin Aranyi. Jak těžká překážka to bude?
Hlavně budeme zápasit v její váze, což je 57 kilogramů, ta moje je o pět méně. Bylo celkem těžké o ní najít informace, zvlášť když stejně jako já ještě nemá v profi MMA žádný souboj. Ale má pár amatérských, bojovala i ve wrestlingu či grapplingu. Celkově působí hodně drsně, tak trochu jako chlap (směje se). To já oproti ní vypadám jako malá holka, takže diváci budou nejspíš věřit jí. I tak si chci jít ale za vítězstvím, nejlépe ji tvrdě ukončit, aby si mě fanoušci pamatovali. Ještě nikdy se mi to nepodařilo, ale v malých rukavicích snad přijde moje velká chvíle, navíc budu hodně loktovat. 

Proč jste si vybrala právě RFA?
Ozvali se mi jako první. Šlo to ještě přes mého bývalého trenéra Jakuba Müllera, od něhož už v RFA bojovali Víťa Rajnoch nebo Vojta Garba. Já tam měla mít zápas v prosinci, tehdy to však ještě nevyšlo. Pak mi ale poslali zničehonic smlouvu a mně se to moc líbilo. RFA ještě není tak zaběhlá jako třeba Oktagon, ale je to hodně velká organizace a bude ještě lepší. Myslím, že pro můj vstup mezi profíky je to přímo ideální místo. Jsem šťastná, že mi RFA dala šanci. 

Vaším snem je stát se šampionkou slavné UFC…
Je to tak. Musím se však ještě hodně snažit, makat na sobě a dělat pro to co nejvíc. V UFC je už Pudilová i Bledá, já chci být ta první holka od nás, co získá pás. Udělám pro to všechno. 

Berete třeba Pudilovou jako svůj vzor, nebo spíše coby konkurenci? 
Já žádný vzor asi nemám. Tedy možná jeden ano, a tím je Conor McGregor. Líbí se mi jeho cesta, kdy se prakticky z ničeho vypracoval v nejslavnějšího fightera světa. Řekl si, že jednou bude nejlepší, a také toho docílil. To je cesta, kterou bych chtěla jít i já. Navíc teď patříme do stejného gymu, vede mě jeho trenér Joe Kavanagh. Našlápnuto mám tak snad dobře. 

K Irsku a Conorovi se dostaneme v další části rozhovoru, ale pojďme teď ještě k něčemu jinému. Jste mladá a krásná, což je smrtící kombinace, zvlášť ve světě drsných fighterů. Zkouší to na vás často?
Zkouší to furt (směje se).

Co vy na to?
Jsem zadaná, mám přítele tady v Česku. Sice jsme spolu zatím jen tři měsíce, ale to není podstatné. Všichni ostatní mají zkrátka smůlu.  

A žárlí přítel hodně?
On je takový, že je mu všechno jedno. Věříme si a zbytečnosti neřešíme. S kamarády z gymu chodím v Irsku často někam ven, když však se mnou někdo začne flirtovat až moc, tak to zavčas utnu. Hodně si píšu třeba s Rafaelem Xavierem, nedávno jsem byla na oslavě narozenin Johnnyho Walkera. Ale vážně nejde o nic, čeho by se můj přítel měl obávat. Taky neobává a já jsem za to moc ráda. Předtím jsem totiž chodila s klukem, co žárlil až moc. Dala jsem si fotku na Instagram a už bylo zle. Teď je to mnohem víc na pohodu a celkově fajn.



Další články v kategorii

Budu silnější než kůň. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, slíbil Boráros před premiérou v RFA

26.04.2024Už 18. května ho čeká velká premiéra. První zápas v dresu RFA. Slovenský bojovník Gábor Boráros bude hlavní hvězdou ...

Bojoval o holý život, Procházkův kolega hlásí návrat. Životní zkoušku zvládl

26.04.2024Populární americký ranař a bývalý soupeř Jiřího Procházky hlásí návrat do bojové akce. Dominick Reyes se ...

Jasná vize. Kinclův svěřenec míří do další bitvy. Jdeme pro výhru, burcuje

26.04.2024Na sklonku loňského roku zažil premiéru mezi profesionály. Václav Štěpán se na akci Heroes Gate 28 blýskl fantastickým výkonem, ...

Bojovník se utkal s neobvyklým soupeřem. Rukama přemohl aligátora

26.04.2024MMA bojovník holýma rukama zkrotil dva a půl metru dlouhého aligátora, který se v neděli večer plazil ulicemi v severní části Jacksonvillu ...

Říkejte mi Terminátor. Mám titanovou tyč, která jde od kolene dolů ke kotníku, chlubí se McGregor

26.04.2024Hvězdný comeback se blíží. Již za dva měsíce se zpátky na bojovou scénu vrátí věhlasný Conor McGregor, jenž takřka tři ...

Nestačí mi být nejlepší v Evropě, chci být nejlepším bojovníkem na světě, vzkazuje Keita

26.04.2024Coby největší favorit milionové pyramidy do ní vstoupí až jako poslední, na Oktagonu 57 ve Frankfurtu ho čeká osmifinálový ...

Joshua a další hvězdný šlágr ve Wembley. Šanci větří ponížený šampion

26.04.2024Svět boxerské těžké váhy se dal v posledních měsících do pohybu a fanoušci se ještě letos možná dočkají dalšího ...

Zběsilý Tyson v ringu. Je dobré si do ringu brát strach, připouští Paul

26.04.2024Jakeu Paulovi bylo připomenuto, že ještě má čas od zápasu s Mikem Tysonem odstoupit. 57letý boxer totiž zveřejnil nové záběry z tréninku, ...

Jasný cíl. Pokud si titulovou šanci musím vybojovat, budiž. Věřím, že si ji však zasloužím, míní Procházka

26.04.2024"Jediný a jedinečný," tak představil bývalý šampion UFC a současný komentátor Michael Bisping Jiřího Procházku ve svém ...

Načíst další články