Box bez rukavic zlákal dva bývalé šampiony UFC a brzy se utkají se zajímavými soupeři

Box bez rukavic zlákal dva bývalé šampiony UFC a brzy se utkají se zajímavými soupeři Eddie Alvarez | zdroj: Profimedia

Bare Knuckle FC hlásí dvě nečekané nové akvizice a chystá galavečer plný UFC veteránů.

Jakmile v posledních letech UFC opustí známější bojovník či bojovnice, můžou si být jistí, že jim na stole prakticky okamžitě přistane nabídka z organizace Bare Knuckle FC. A zřejmě neplatí vůbec špatně, protože už jsme v jejich ringu mohli vidět například Paige VanZant, Rachael Ostovich, Mikea Perryho, Chada Mendese, Johna Dodsona či nechvalně známého těžkotonážníka Grega Hardyho.

Nyní své štěstí v boji bez rukavic pokusí také dva bývalí šampioni – Luke Rockhold a Eddie Alvarez, kteří s BKFC podespali neexkluzivní smlouvy, takže můžou klidně zápasit i jinde.

  Luke Rockhold Luke Rockhold | zdroj: Profimedia

Rockhold se nejprve stal šampionem Strikeforce, do UFC následně ale nevstoupil ideálně a prohrál na celkem brutální KO s brazilským tvrďákem Vitorem Belfortem. Následující 4 zápasy ale vyhrál před limitem a dostal šanci zabojovat o titul s neporaženým krajanem Chrisem Weidmanem. Toho nakonec v poměrně vyhroceném souboji ukončil ve čtvrtém kole a získal pás střední váhy (83,9 kg). Dlouho si jej ale neužil, protože ho hned vzápětí rychlým knockoutem sesadil Michael Bisping.

A od té doby už to s Lukem šlo z kopce. O rok později se sice vrátil vítězně, ale následně se stal další obětí hrůzostrašného Romera a nevyšel ani výlet o váhu výš (93 kg), kde Rockhold narazil pro změnu na "legendární polskou sílu" Jana Blachowicze. Posledním hřebíčkem do rakve byl pak pro ex-šampiona loňský souboj s Paulem Costou, kde totálně odešel fyzicky.

V ringu Bare Knuckle FC Rockholda přivítá známý bouřlivák Mike Perry, kterému tam zatím nepoznal porážku, tentokrát bude mít ale výraznou výškovou (11 cm) a pravděpodobně také váhovou nevýhodu, kterou však vykompenzuje zkušenostmi v boji bez rukavic a agresivitou.

Mike Perry Mike Perry při premiéře v boxu bez rukavic | zdroj: Profimedia  

Příběh Eddieho Alvareze je trochu podobný tomu Rockholdovu. Do UFC nastoupil v roce 2016 jakožto šampion Bellatoru, úvodní duel s Donaldem Cerronem ale prohrál. Po dvou následujících výhrách ale dostal šanci zabojovat o titul. Do zápasu s Rafaelem dos Anjosem sice nastupoval jako obrovský outsider, Brazilce ale ukončil na technické KO už v prvním kole.

Většina lidí si ale Eddieho bude pamatovat pravděpodobně z následujícího souboje s Conorem McGregorem, který jej v oktagonu totálně vyškolil a stal se prvním dvojitým šampionem v dějinách UFC. Alvarez se sice dokázal vzchopit a porazit v parádní bitvě Gaethjeho, následně ale po prohře s Poirierem překvapivě odešel do ONE Championship, kde se mu ale moc nedařilo a tak byl nedávno uvolněn.

Eddie Alvarez vs Conor McGregor Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

V premiérovém zápase bez rukavic ho bude čekat Chad Mendes. Ten si tam loni připsal premiérové vítězství a udělal dojem, když soupeře poslal čtyřikrát do počítání. Tentokrát ale bude mít na své straně drobnou výškovou a pravděpodobně také váhovou nevýhodu.

Chad Mendes v premiérovém boxerském zápase bez rukavic Chad Mendes v premiérovém boxerském zápase bez rukavic | zdroj: Profimedia  

Galavečer BKFC 41 se odehraje 29. dubna v Denveru. Do boje by měl nastoupit také další veterán UFC – Ben Rothwell, a na programu bude také souboj o titul pérové váhy mezi Christinou Fereou a Bec Rawlings. Zbytek startovky zatím oznámen nebyl.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články