Boxerský souboj neporažených šampionů má vítěze. Japonský fenomén Inoue totálně deklasoval Fultona

Boxerský souboj neporažených šampionů má vítěze. Japonský fenomén Inoue totálně deklasoval Fultona Naoja Inoue vs. Stephen Fulton | zdroj: Profimedia

Naoja Inoue pokračuje v expanzi, po totálním ovládnutí bantamové váhy se přesunul výš a získal další pásy do své bohaté sbírky. Přímo v hale si pak domluvil zápas s dalším soupeřem.

Sběratel titulů, tak by si klidně říkat japonský boxer Naoja Inoue (25-0, 22 KO), kterému se jinak přezdívá "Monster". V úterý na domácí půdě přidal do sbírky další dva, tentokrát v superbantamové váze (55 kg). Vítězství bylo o to sladší, že jako první porazil, navíc na TKO, amerického šampiona Stephena Fultona, který měl do té doby bilanci 21-0. 

Inoue od roku 2018 naprosto dominoval bantamové váze (53,5 kg), kde postupně posbíral všechny důležité tituly. Záměr přejít do vyšší váhové kategorie oznámil v prosinci loňského roku, když dominantně přejel Angličana Paula Butlera a obral ho o pás asociace WBO, tedy poslední, který mu chyběl do sbírky.

A podobně dominantní výkon předvedl v tokijské Ariake aréně i tentokrát, když se proti němu postavil do té doby neporažený Fulton. Inoue ale od začátku ukazoval, že je na úplně jiné úrovni. Rychlost, síla, přesnost i skvělý pohyb byly jasně na jeho straně. 6 úvodních kol vyhrál na body, až sedmé získal Američan. Jenže v tom následujícím přišla kombinace přední direkt na břicho – pravý hák – levý hák a Fulton šel k zemi. Inoue se jal oslavovat, nakonec se ale ještě musel vrátit, po počítání ale rozdělanou práci dokončil. Na finální momenty zápasu se můžete podívat ve videu níže.

Přímo v hale zápas sledoval Filipínec Marlon Tapales, který v dubnu získal tituly WBA a IBF těsným vítězstvím 2:1 na body nad Uzbekem Akhmadalievem. "Chci bojovat s Inouem, abych sám sobě dokázal, že jsem šampion," řekl přímo v ringu, kam přišel svému japonskému kolegovi gratulovat. "Pojďme ten zápas udělat ještě letos," souhlasil Inoue, který by se stal teprve druhým Japoncem, který získal pásy mistra světa ve čtyřech různých vahách. A soudě podle jeho formy nejspíš brzy přejde do pérové divize (57 kg) a pokusí se vystoupat na vrchol i tam.

Zdroje:  Top Rank Boxing

Nejnovější články