Bratislavský turnaj bavil. Ducár si pohrál s krajanem, vycházející hvězdy udržely neporazitelnost

31.12.2023

Autor: Miroslav Obluk

Sobotní momenty z Bratislavy.

Sobotní momenty z Bratislavy.FOTO: Patron Boxing


Boxerská stáj Patron Boxing napsala svou další kapitolu. V hlavním městě Slovenska uspořádala galavečer The Ring 9, během kterého si to rozdávaly české a slovenské hvězdy. V Bratislavě nebyla nouze o nemilosrdné přestřelky, ke slovu se dostala i tvrdá ukončení.


Majkel Wartalski vs. Martin Sedlák
Zazněl gong a oba borci se vrhli po hlavě do nemilosrdné přestřelky. Okamžitě si začali vyměňovat pozdravy uprostřed ringu. Každý úder byl cítit. 

Po zběsilém začátku lehce zpomalili, na tvrdosti ale neubrali. To pocítil i Sedlák, který bitvu přijal na poslední chvíli. Schytal tvrdou bombu, padl do provazů. Wartalski cítil šanci k ukončení, vrhl se do kanonády. Byl blízko, finiš ale nedoručil. Tato bitva bavila, nakonec nabídla plnou minutáž. Výhru slavil polský obr.

Viliam Tankó vs. Mike Juřík 
Do prvního kola lépe vstoupil Tankó. Ten se do svého soupeře prozaicky pustil jako tank. Slovák trefoval nepříjemné bomby, hrozil především zvedáky. 

V prvním kole se bavil, ve druhém přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. Tankó nejprve trefil nepříjemnou zadní, poslal Juříka k zemi. Čech se obratem postavil, dlouze na nohou ale nezůstal. Schytal další zvedák, ten už nerozchodil. 

Viliam ukončil soupeře ve druhém kole. Po rychlé výhře se blýskl i krásným gestem. Do ringu si pozval malou Tamarku, jež bojuje se zdravotními problémy. Té rozdal lásku a pomoc. 

Jozef Koller vs. Jan Rotter
Mladíci se řezali od prvního do posledního kola. Sbírali zkušenosti, vydali se na profesionální cestu. Výkonem bavili. 

Koller postupně začal rozebírat soupeře, jel naplno. Necelou půlminutu před koncem trefil spodek, soupeř šel na kolena. Tuhá vřava nakonec skončila na body. Vítězství oslavil slovenský rohovník Koller.

David Dvořáček vs. Norbert Růžička
Neporažený Dvořáček se vrátil zpátky do ringu po roční pauze. Chvíli trvalo, než se dostal do tempa. Růžička tlačil, Dvořáček měl ale skvělý pohyb. Hrozil především ostrou přední. Ta úřadovala v prvním i ve druhém kole. 

V tom třetím přitvrdili oba bijci, Dvořáček především. Ten si šel za KO výhrou. Trefoval ostré háky, rány na spodek. K tomu měl navíc velice hezký pohyb. Nebrzdil, šel si pro výhru. Tu nakonec jasně získal. 

Vasil Ducár vs. Alessandro Jandejsek
Česká boxerská hvězda proti hvězdě z televize. Tak byl koncipován duel mezi Vasilem a Sandrem. Pro jednoho kondiční zápas, pro druhého životní výzva.

Větší podporu měl Sandro, fanoušci ho hnali kupředu. Když trefil, dočkal se bouřlivého potlesku. Takových ran ale bylo pomálu. Ducár vytvářel tlak. Ranou na spodek si pokaždé odkryl cestu ke tvrdému háku. Česká jednička v ringu vyučovala. Sandro ale první kolo přežil.

Zkraje druhého se blýskl skvělou kombinací, pak otěže opět přezval Ducár. Začal si hrát, začal se bavit. Nehnal se za tvrdým knokautem, trpělivě sázel rány na spodek. Ty vzaly Sandrovi kyslík. Po tvrdé salvě si klekl na koleno, nechal se ukončit. Zázrak se nekonal.

Jan Polák vs. Marián Mišalko
Další pekelná bitva od prvních vteřin. Mišalko trefil krásnou kombinaci, Polák šel k zemi, dokázal se však brzy zorientovat. Jelo se dál. Slovák hrozil tvrdými háky, Čech zase ostrou zadní. Mladíci nastolili smrtící tempo. 

To nepolevilo ani v dalších kolech. Dravost, síla, cílevědomost. Tímto arzenálem disponovali oba boxeři, navíc dokázali rozpoutat absolutní bouři v ringu. V ní se lépe začal orientovat Polák. Začal přitápět pod kotlem, dostal se do smrtícího módu. Slovenský rohovník naopak začal lehce ztrácet dech. Tvrdá rána na žebra ho poté na konci čtvrtého kola dostala na kolena.

Padaly tvrdé rány, oba borci ale stále jeli ve vysokém tempu. Byli techničtí, ostří jako břitva. V posledním kole trefil Polák tvrdou kombinaci, jíž zakončil hákem na spánek. Ta poslala Mišalka k zemi. KO. Zápas byl u konce.

Anatoli Hunanyan vs. Marián Džupka
Tolju jen tak něco nepřekvapí. Každý krok si analyzuje, tuto hru s ním musel hrát i slovenský rohovník. Na konci prvního kola se přesto blýskl skvělou kombinací, kterou česko-arménského bojovníka překvapil. V dalších minutách si oba střelci zasadili řadu nepříjemných úderů. 

Dopředu tlačil Džupka, Tolja však trestal každou chybu soupeře. Slovák byl dravější, Tolja si rozkládal síly. Sázel především na tvrdé spodky. Jeho soupeř zase na buldočí tlak a tvrdou zadní. 

Oba boxeři byli jako šicí stroje. V posledních kolech měl ale více sil pětadvacetiletý Slovák. Toho kupředu hnalo i domácí publikum.

Na konec bitvy si válečníci připravili dechberoucí přestřelku, poslední výstřel ale nepadnul. Výhru na body slavil stále neporažený Džupka.



Další články v kategorii

Další titulový zápas pro Brichtu. Na galavečeru v Praze se porve o pás šampiona

10.05.2024Pás šampiona polské KSW mu protekl mezi prsty, ten na domácí scéně by ale mohl získat co nevidět. Populárního bojovníka ...

Hollywoodská kráska vstoupí mezi provazy. V životopisném snímku ztvární boxerskou legendu

10.05.2024Patří mezi nejobdivovanější herečky poslední doby, je ozdobou mnoha módních časopisů, seriálových i filmových projektů. ...

Jím syrové maso, překvapil Tyson. Paul chce přibrat až na 108 kilo

10.05.2024Po čtyřech letech ho čeká návrat mezi provazy, mezi nimiž se legendární boxer Mike Tyson rozhodně nehodlá zahanbit. A to už vůbec ne v souboji s ...

Petrášek, Peňáz i Vémola. Současná forma před historickým Edenem

10.05.2024Organizace OKTAGON MMA zveřejnila na svých sociálních sítích fotku z tréninku v pražském Reinders MMA, na kterém se sešla ...

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Šest sekund exploze. Tyson rozdal granáty a poslal varování

09.05.2024V polovině března ukázal formu, zapůsobil na své fanoušky. Mike Tyson se pochlubil se svou explozivní rychlostí a tvrdostí na sociálních ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Načíst další články