Bude to kolotoč, tuší Buchinger víkendový adrenalin. Jak vidí šance Langera?

03.10.2023

Autor: Ondřej Huml

Ivan Buchinger.

Ivan Buchinger.FOTO: OKTAGON MMA


Čeká ho už 49. zápas kariéry, rovných 40 jich vyhrál. Legendární Ivan Buchinger se v sobotu představí doma v Bratislavě. Na Oktagonu 47 podstoupí prestižní bitku s Jakubem Dohnalem. Hladovým vlčákem, který si ho do klece moc přál. Bude toho o víkendu litovat? "Mezi mnou a Kubou nebylo nikdy nic zlého. O ten zápas mě pěkně požádal a já se rozhodl ho přijmout. Sice tam proběhl menší trashtalk, ale šlo jen o hecování a nic víc. Náš vztah zůstane stejný i po boji," ujistil Buki v rozhovoru pro kaocko.cz.


Ivane, jak se cítíte takhle krátce před zápasem, jak jste aktuálně na tom?
Makám na váze, musím shodit ještě nějakých šest sedm kil. Jedu light tréninky, abych se potil a vše doladil, trénoval jsem stejně jako předtím. Připravený jsem dobře. Očekávám fakt náročný a těžký zápas, já i Kuba máme velkou sílu na zemi. Bude to kolotoč.

Sehrají hlavní roli vaše zkušenosti?
Jen na ně bych se nespoléhal. Podle mě zkušenosti v MMA až tak velkou roli nehrají. Třeba Keita neměl skoro žádné a stejně mě porazil. Nejdůležitější je vždycky hlavně příprava, také je třeba mít i trochu štěstí. Uvidíme v sobotu.

S Kubou Dohnalem jste kamarádi. Zůstanete jimi i po boji? 
Určitě ano. Mezi mnou a Kubou nebylo nikdy nic zlého. O ten zápas mě pěkně požádal a já se rozhodl ho přijmout. Sice tam proběhl menší trashtalk, ale šlo jen o hecování a nic víc. Náš vztah zůstane stejný i po boji. 

Jste v nějakém kontaktu i před zápasem, nebo se to v MMA nenosí?
V kontaktu nejsme vůbec, jen se dobře známe. Pomohl mi v přípravě na Barboríka, byl jsem za to tehdy moc rád. Když se vidíme, hned se pozdravíme a prohodíme pár slov. Že bychom si ale psali nebo něco takového, to zase ne. 

Jak moc vás těší, že půjdete lehkou váhu, že nemusíte shazovat do 66?
Tohle mě těší samozřejmě hodně, beru to jako velké plus. Zároveň ale vím, že žebříčkově by pro nás oba bylo mnohem zajímavější, kdybychom se utkali v pérové váze. Kdo by ten zápas vyhrál, šel by tam o titul. Takhle je to ale zase lepší pro lidi. Tím, že nemusíme tolik hubnout, by to v kleci měl být atraktivnější zápas. 

Stále platí, že pokud byste se vrátil do 66, bylo by to naposledy a jen o titul?
Asi ano. Ale takhle, já jsem s Ondrou Novotným o pérové váze vůbec nejednal. Pokud by za mnou přišel s nějakou zajímavou nabídkou, třeba bych si všechno ještě rozmyslel. Dokud ale na stole nic takového není, nemám důvod to řešit.

Na koho máte chuť po Dohnalovi?
Já nemám chuť už na nikoho. Oni mají chuť na mě (směje se).

Odvetě s vámi by se nebránil ani Ronald Paradeiser, jenž nedávno dostal nabídku z UFC. Dokázal by se tam podle vás prosadit?
Nevím to jistě, ale řekl bych, že ano. Rony je totiž fakt šikovný, dokazuje to každý zápas. Osobně si myslím, že mu velmi pomohl právě souboj se mnou. Od té doby se dost posunul, začal trénovat ještě mnohem víc. Ronymu fakt věřím. 

Co vy, jak oslavíte výhru po zápase?
To opravdu nevím. Oslavy nikdy neplánuji dopředu. Vždycky říkám, že teču s vodou. Když je co oslovovat, jdeme na to, když ne, tak ne. Já jsem ale už starý káper, na tyhle věci mě moc neužije. Dám si pivo a vrátím se domů za rodinou. Potom si udělám volno, vyrazím s ní na pár dnů někam na výlet. A sežeru tam všechno, co uvidím.

A jak vidíte titulový zápas Karlose Vémoly s Pavolem Langerem? Má Langer reálnou šanci Karlose porazit?
Šanci máte vždycky. A to i když jdete se mnou nebo třeba s Karlosem. V kleci stačí jeden úder a je hotovo, často rozhoduje hlava. Já vidím jejich šance jako 50 na 50. Pokud Karlos dostane Pavola na zem, ten to tam s ním dlouho nevydrží. V postoji by to ale šlo za Langerem. 



Další články v kategorii

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Načíst další články