Bylo mi strašně líto, jak tam ležel vypnutý, řekl Végh o Vémolovi. Odveta století prý bude o to náročnější

01.01.2024

Autor: Ondřej Huml

A bylo hotovo.

A bylo hotovo.FOTO: OKTAGON MMA


S napětím sledoval, jak jde jeho rival k zemi. Slavný Attila Végh nechyběl na Oktagonu 51 v O2 areně, kde Karlos Vémola podlehl Samuelu Krištofičovi. Pirát ukončil Terminátora stejně jako kdysi on. Granátem už v prvním kole. Co to znamená pro červnovou Odvetu století ve fotbalovém Edenu? Vůbec nic. Snad jen to, že oni oba teď do ní dají ještě víc! 


"Hodně lidí mi píše, jak skvěle jsem Piráta připravil, ale pravda je taková, že mám spoustu své práce a už mi nezbývá čas trénovat kluky. Na zápas jsem tak nepřipravoval Piráta ani Vlasta Čepa. Oba mají vlastní tým v čele s Janko Hudákem, jemuž patří největší zásluha. A samozřejmě i oběma klukům. Já jim jen něco poradil, a to bylo celé," začal Végh své obsáhlé vysílání na Instagramu. 

Triumf Krištofiče ho prý nepřekvapil. Alespoň ne tolik jako většinu ostatních. "Pirátovi ze srdce gratuluji. Odvedl skvělý a funkční výkon. Mluvil jsem s ním asi deset minut před zápasem a viděl jsem na něm, že je skvěle nastavený. On je přesně ten typ, jemuž je těžké dostat se do hlavy. Uvědomil si, že zápas s Karlosem je pro něj velká možnost, podle toho k tomu přistoupil. Byl opravdu výborně připravený. Obětoval tomu úplně všechno," pochválil vítěze. 

"Už před zápasem jsem říkal, že když si dá Pirát pozor na nějaké věci, tak může vyhrát. Bylo to o tom, zda Karlos bude mít skvěle natrénováno to, co dělá vždycky, nebo bude dělat spoustu chyb. Už v zápase předtím jsme totiž mohli vidět, že se dostával do problémů. Že občas bruslil na tenkém ledě, ale většinou to dokázal nějak zvládnout. Pirát ovšem vypadal velmi silný. Když ho Karlos nedokázal hodit, hned jsem věděl, že to Samuel má ve svých rukou. Trefit mohli oni oba, Pirát je však zkušenější striker. Ví, kam míří, to Karlos to tam hází dost na náhodu. Kdyby trefil, byl by to jen lucky punch," poznamenal bývalý champ Bellatoru.

VIDEO/FOTO: OKTAGON MMAJak vypadlo KO?



Zároveň naznačil, že Vémola neměl tenhle souboj brát. Mohl v něm totiž jen ztratit. "Podle mě šel Karlos do moc velkého rizika. Když porazil Langera, najednou chtěl znovu Kincla, přitom v zápasech už má momenty, při kterých by si měl možná něco uvědomit. Ale každý z nás má nějaké priority. Ty jeho jsou trochu jiné než mé, ovšem nejdůležitější by mělo být vždycky zdraví. Zdraví a pak rodina. On však zápasem s Pirátem riskoval až moc. Kdyby nad ním vyhrál, tak co by získal? Zas to ale není tak, že by si Pirát souboj s ním nezasloužil. Naopak si ho tvrdě vybudoval a já mu to vítězství fakt moc přeji," podotkl Végh.

Duel Piráta s Vémolou je už ale minulostí. Budoucnost nese název Odveta století. "Bude to historický moment Oktagonu a pro mě obrovská výzva a čest. Je mi jasné, že po Karlosově prohře mě teď bude každý favorizovat, já si ale něco takového vůbec nepřipouštím. Karlosův výkon s Pirátem totiž nevypovídá vůbec nic o tom, kdo z nás by měl být favoritem. Já tak půjdu do přípravy ještě tvrději. Až v kleci se ukáže, kdo z nás je lépe připravený," pousmál se Attila, který o Vémolovi mluvil s respektem jako vždycky. 

"Karlíto teď bude prožívat hodně těžké období, ale taková je už cesta bojovníka. Teď je na něm, jak to zvládne, jak se s tím vypořádá. Vždycky říkám, že když vyhráváš, pro lidi jsi největší káper, když prohráváš, jsi ten největší kár. Sám jsem zvědav, jak se teď Karlos namotivuje, já dám ale do přípravy úplně všechno. Chci sám sobě dokázat, že pořád mám na to dostat se do formy. Stále je dost času," konstatoval Végh, který měl poslední MMA zápas v roce 2019. To porazil právě Vémolu.

Po slavném vítězství nad Vémolou si dal pauzu a užíval si života. Nabíral nové zkušenosti. "Já i Karlos patříme mezi zápasníky, kteří tenhle sport dost zviditelnili. Stejně jako Oktagon zviditelnil zase nás, v tomhle směru je to fifty fifty. Můžu ale říct, že já i Karlos držíme klíče v ruce. V tom smyslu, že každý chce s námi zápasit. A není to tak, že bych si připadal namyšlený. Jen si plně uvědomuji, že mám ten klíč a že jsem ho dostal vítězstvím právě nad Karlosem. Jedna věc je ale tenhle klíč získat. Ta druhá pak to, jak s ním dál nakládat," prohodil Végh.

Potvrdil, že s nikým jiným než s Vémolou by do klece už nešel. "Bylo mi strašně líto, jak tam Karlos ležel proti Pirátovi takhle vypnutý. Bojové sporty jsou ale kruté v tom, že člověk by měl dělat pouze to, co doopravdy chce. Zkrátka by měl myslet pouze sám na sebe. Proto jsem říkal, že já odvetu s Karlosem vezmu jen ve chvíli, až ji budu sám chtít. Za čtyři roky jsem ušel velký kus cesty. Naučil jsem se spoustu věcí, nabral mnoho zážitků. MMA ale miluji celý život a chyběly mi vyprodané haly, atmosféra tam. Proto jsem si řekl, že to chci ještě jednou zažít. Zvlášť v Edenu, kde to bude obrovská věc. Do rizika bych ale už nešel. Jsem v pozici, kdy si soupeře můžu vybírat. Nešel bych tak s žádným mladým býkem, abych se stal součástí jeho cesty. To ale neznamená, že bych šel s někým špatným. Naopak, chtěl jsem vážně velké jméno. Někoho, kdo pro mě bude skutečně zajímavý. A to Karlos samozřejmě je," ujistil věhlasný fighter a zopakoval, že před odvetou nic nepodcení. Vlastně přesně naopak. 

"Po tom, se o víkendu stalo, je to pro mě ještě těžší. Je mi totiž jasné, že Karlos dá do přípravy absolutní maximum. Dobře ví, že po zápase se mnou skončí a dá do toho úplně nejvíc v životě. Pro mě je to obrovská výzva. Ale neulehčím mu to. Půjdu do toho s tím, abych byl sám se sebou spokojený. Má příprava tak bude ještě náročnější než samotný zápas. Když ji ve zdraví přežiju, pak si to už půjdu jenom užít," zdůraznil Végh a navrch přidal vzkaz pro svého soupeře. 

"Držím Karlosovi moc palce, ať se z toho probere a dá se zase do kupy. Přesně vím, co nyní cítí," uzavřel osmatřicetiletý bojovník s bilancí 33-9-2.



Další články v kategorii

Siváka se nebojím, neutíkám. Vše je otázkou ceny, hlásí před bitvou v PML slovenský matador

11.05.2024Na domácí scéně patří k absolutní špičce v postoji. Slovenský bojovník Milan Paleš má na svém kontě více ...

Kladivová v bitvě s holými pěstmi nezvítězila. Jako suvenýr si odváží monokl

11.05.2024O páteční noci prošla svou první zkouškou v bitvě bez rukavic v super lehké váhové kategorii čtyřicetiletá Pavla Kladivová. ...

Boráros dostává šanci. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, věří před RFA

11.05.2024Po šestnácti měsících se představí na domácí půdě. Slovenský granátník Gábor Boráros bude jedním ...

Akce bez komentáře. UFC vydala tichou píseň drtivých finišů

11.05.2024Když v UFC padne KO, nastane výbuch emocí. Fanoušci začnou jásat, burácet. Komentátoři u klece se začnou chytat za hlavu, nevěřícně ...

Útok tygra, tvrdé a historické KO. Afričan za 13 sekund přepsal dějiny

11.05.2024Co všechno se dá stihnout za třináct vteřin? Uběhnout sto metrů, napsat zprávu, vyřídit rychlý telefonát nebo také zvítězit ...

Podle hlasování fanoušků Vémola prohraje v Edenu. Uhájí Kincl titul?

11.05.2024Dvě bitvy o titul, tohle bude vrchol MMA turnaje na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Oktagon 58, 8. červen a boj o mistrovské pásy v polotěžké ...

Matěje určitě něčím překvapím, říká Kincl před titulovým soubojem s Peňázem

10.05.2024Oktagon vypustil do světa oficiální trailer na titulovou bitvu ve střední váze, kterou 8. června v Edenu obstará Patrik Kincl s Matějem Peňázem. ...

Dárek k narozeninám od Oktagonu. Kníže zažije v Bratislavě česko-slovenskou bitvu

10.05.2024Potvrzeno. Čtyři dny před svými sedmačtyřicátými narozeninami se postaví do klece Petr Monster Kníže. A to 20. července v Bratislavě na turnaji Oktagon ...

Populární obr z UFC si zápasovou taktiku vymyslel v garáži. Trenér o ničem neví, dušuje se

10.05.2024Další boj, další těžká mise. Na oblíbeného obra Derricka Lewise čeká o víkendu střet s brazilským hromotlukem ...

Načíst další články