Bylo to KO nebo jen simulování? Prohře před limitem ale boxer bez rukavic stejně neunikl

Bylo to KO nebo jen simulování? Prohře před limitem ale boxer bez rukavic stejně neunikl Lorenzo Hunt vs. Quentin Henry | zdroj: FOTO: Se svolením BKFC

Titulovou bitvu v boxu bez rukavic po pár minutách přerušil faul jednoho z bojovníků, který měl zvláštní dohru. 

Sobotnímu galavečeru organizace Bare Knuckle FC vévodil souboj o titul v křížové váze (93 kg). O něj se bez rukavic pobil v BKFC neporažený šampion polotěžké divize (83,9 kg) Lorenzo Hunt (7-0) s Quentinem Henrym (5-1). Ani jeden z nich není zvyklý vyhrávat na body, takže šance, že by jejich společný zápas trval celých pět kol, byly mizivé.

Hunt do zápasu vlétl jako uragán, zatlačil soupeře do provazů a poslal jej k zemi. Bohužel byl ale v takové ráži, že pokračoval v útoku i do ležícího soupeře, což v boxu bez rukavic není dovoleno. Henry zůstal nehybně ležet obličejem na podlaze a pro Lorenza to vypadalo na diskvalifikaci.

"Netrefil jsem," křičel Hunt. "Vstávej, no tak vstávej!" 

Opakovaný záběr ukázal, že sice jeden úder na zemi prošel, ale rozhodně ne tak silný, aby Quentina vypnul. Z jeho strany to spíš vypadalo, že trošku přihrává a bral by i výhru na diskvalifikaci soupeře.

Když se pak Henry konečně postavil, působil dost otřeseně. Po zhruba třech minutách se ale rozhodl pokračovat. Tempo trochu zvolnilo, ale stále se jednalo o atraktivní podívanou. Svému osudu ale Quentin nakonec neunikl a ve třetím kole schytal v další divoké přestřelce úder na bradu, po němž už pokračovat nedokázal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BKFC (@bareknucklefc)

"Myslel jsem, že využije každé příležitosti, aby ze zápasu vycouval. Ale ukázal, že je opravdový chlap, i když nemá takové schopnosti jako já, tak vstal a bojoval. Za tu mu děkuji," projevil Hunt po zápase respekt soupeři. Díky vítězství se stal druhým dvojitým šampionem v nedlouhé historii organizace BKFC. Rád by ale v blízké budoucnosti ovládl také těžkou váhu. "Země je placatá, Bůh je černý a nebude tu jiný šampion, dokud neřeknu," zakončil svérázným způsobem pozápasový rozhovor.

Poražený Henry pak popsal svou verzi úvodního incidentu. "Trefil mě, já trefil jeho, a pak jsme se srazili, spadl jsem na zem, a pak mě někdo budil." Odmítl ale, že by chtěl zápas zabalit a zvítězit díky diskvalifikaci soupeře. "Nikdy se nevzdám. Nevím, co se stalo. Někdo se mě ptal, jestli chci pokračovat. Říkám, že jo, co se stalo? Byl jsi v bezvědomí. Ale když mi dovolí bojovat, tak bojuju. Myslel jsem si, že vyhrávám, ale pak mě trefil na čelist. Dělal jsem, co jsem mohl. Doufám, že jste si zápas užili. Jen bych chtěl říct: Ježíš Kristus je skutečný. Zachránil mě a může zachránit i vás. Jen mu musíte naslouchat."

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články