Bylo to něco fakt brutálního, řekl slovenský ranař o atmosféře v Bratislavě

04.05.2023

Autor: Ondřej Huml

Karol Ryšavý (vlevo) v bitvě s Matoušem Kohoutem.

Karol Ryšavý (vlevo) v bitvě s Matoušem Kohoutem.FOTO: OKTAGON MMA


Stal se jedním z hrdinů domácího galavečera, on i jeho krajan Vlasto Čepo odpálili doma v Bratislavě sud se střelným prachem. Populární fighter Karol "Bomby" Ryšavý tam na sobotním Oktagonu 42 přebodoval elitního postojáře Matouše Kohouta. Jak si celý turnaj užil a co plánuje teď, i o tom pohovořil Ryšavý pro kaocko.cz.


Kolik gratulací vám už po zápase přišlo? A která z nich vám udělala největší radost?
Přišlo mi jich fakt moc. Jednu vypíchnout ale vážně nemůžu, stejnou radost mi udělala každičká z nich. Je skvělé cítit až takovou podporu v zádech. A to už před zápasem i během něj.

Jak vám bylo, když bratislavská aréna křičela "Bomby, bomby!"?
Tohle bylo něco fakt brutálního. Úchvatná atmosféra, strašně jsem si ji užil. Na domácí půdě bojuji vůbec nejradši, zvlášť když tam tolik zápasů zas nemívám. O to víc si každý vychutnávám. 

Přišlo mi, že Matouš Kohout nenašel v sobotu způsob, jak vás v kleci překvapit. Váš pohled na věc?
Viděl jsem to stejně. Začal přecházet na věci, které jsme kvalitně natrénovali, přesně na tohle jsme byli perfektně připravení. Musím říct, že jsem se v boji cítil fakt moc dobře. Zápas jsem kontroloval od začátku do konce.


Ondřej Novotný zmínil, že jste kvůli přípravě obětoval několik týdnů s rodinou, že jste za ní jezdil jen na víkendy.
Bylo to vlastně obráceně, to rodina se obětovala pro mě. Přítelkyně s malým odjeli na měsíc k rodičům a vraceli se jen na sobotu a neděli. Dali mi tím prostor, abych se přes týden ničím nerozptyloval a mohl se soustředit jen na přípravu na zápas. Zkrátka mi dopřáli neprostou pohodičku. 

O to víc si své nejbližší užíváte jistě teď.
To si pište, ale už v úterý jsem se vrátil zpátky do přípravy. Již za tři týdny mě totiž na Fight Night Challenge čeká boxerský souboj s Markem Bartlem.

Bude z toho štípaná jak hrom?
Já v to pevně doufám. O to víc se na to musím nachystat.

S Bartlem jste se utkali už v kleci, na Oktagonu 25 jste ho před dvěma lety porazil na body. Jak na ten zápas vzpomínáte?
I když to došlo až do bodového rozhodnutí, byl to tenkrát vážně skvělý zápas. Vzpomínám na něj moc rád, hlavně když jsem zvítězil. Jsem přesvědčený, že krásná bitva to bude i teď na FNC. Marek je obávaný postojář, já zase boxuju moc rád. Snad si to fanoušci užijí a vyhraje ten lepší.

V sobotu jste poprvé nastoupil s titanovou bradou. Jste si díky ní v boji jistější než dřív?
To mě ani nenapadlo. Abych řekl pravdu, tak ji vůbec nevnímám.

Čelist vám loni zlomil Vlado Lengál. Přál byste si odvetu s ním?
V hlavě odvetu už nemám, ale pokud se ke mně Vlado probojuje, tak pro mě to žádný problém nebude. Jak už jsem říkal, klidně bych si to s ním dal i v boxu. Když se toho chopí nějaká organizace, já budu jen rád. Zároveň se ale k odvetě s ním neupínám, notabene když každý chodíme jinou váhu. Výhra nad Vladem by mě tak v žebříčku nikam neposunula. Jen by mě pohladila na duši (s úsměvem).

V rámci vaší lehké váhy vás čeká posun na čtvrtou pozici. Koho máte nyní v hledáčku? 
Každého, kdo je tam přede mnou. Je mi jedno, který z nich to bude. Hlavně když mi zápas s ním bude dávat smysl a výhra mě posune zas o krok blíž k titulové šanci.

A tušíte, kdy vás uvidíme znovu v MMA?
To je otázka na vedení, já bych se ale moc rád představil na Štvanici. Vím, že je to fakt skvělý turnaj a já na něm zápas zatím neměl. Do konce roku bych chtěl v MMA každopádně stihnout ještě dva duely. Pokud by vyšla Štvanice a pak v říjnu Bratislava, byl by to ideální scénář. Na druhou stranu by mě ale moc lákal i galavečer v Anglii. Tak uvidíme, jaké se mnou bude mít Oktagon teď plány. 



Další články v kategorii

Siváka se nebojím, neutíkám. Vše je otázkou ceny, hlásí před bitvou v PML slovenský matador

11.05.2024Na domácí scéně patří k absolutní špičce v postoji. Slovenský bojovník Milan Paleš má na svém kontě více ...

Kladivová v bitvě s holými pěstmi nezvítězila. Jako suvenýr si odváží monokl

11.05.2024O páteční noci prošla svou první zkouškou v bitvě bez rukavic v super lehké váhové kategorii čtyřicetiletá Pavla Kladivová. ...

Boráros dostává šanci. Přinesu lidem něco, co ještě nikdy neviděli, věří před RFA

11.05.2024Po šestnácti měsících se představí na domácí půdě. Slovenský granátník Gábor Boráros bude jedním ...

Akce bez komentáře. UFC vydala tichou píseň drtivých finišů

11.05.2024Když v UFC padne KO, nastane výbuch emocí. Fanoušci začnou jásat, burácet. Komentátoři u klece se začnou chytat za hlavu, nevěřícně ...

Útok tygra, tvrdé a historické KO. Afričan za 13 sekund přepsal dějiny

11.05.2024Co všechno se dá stihnout za třináct vteřin? Uběhnout sto metrů, napsat zprávu, vyřídit rychlý telefonát nebo také zvítězit ...

Podle hlasování fanoušků Vémola prohraje v Edenu. Uhájí Kincl titul?

11.05.2024Dvě bitvy o titul, tohle bude vrchol MMA turnaje na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Oktagon 58, 8. červen a boj o mistrovské pásy v polotěžké ...

Matěje určitě něčím překvapím, říká Kincl před titulovým soubojem s Peňázem

10.05.2024Oktagon vypustil do světa oficiální trailer na titulovou bitvu ve střední váze, kterou 8. června v Edenu obstará Patrik Kincl s Matějem Peňázem. ...

Dárek k narozeninám od Oktagonu. Kníže zažije v Bratislavě česko-slovenskou bitvu

10.05.2024Potvrzeno. Čtyři dny před svými sedmačtyřicátými narozeninami se postaví do klece Petr Monster Kníže. A to 20. července v Bratislavě na turnaji Oktagon ...

Populární obr z UFC si zápasovou taktiku vymyslel v garáži. Trenér o ničem neví, dušuje se

10.05.2024Další boj, další těžká mise. Na oblíbeného obra Derricka Lewise čeká o víkendu střet s brazilským hromotlukem ...

Načíst další články