Bývalý UFC šampion Kamaru Usman varuje divizi těžké váhy




Bývalý šampion welterové váhy Kamaru Usman (20-4) se naposledy představil v zápase s Khamzatem Chimaevem, se kterým svedl poměrně vyrovnaný souboj, ale nakonec z toho byla porážka na body a celkově jeho třetí prohra v řadě. Usman však nyní vyslal varování těžké divizi. Před čím by se měla mít na pozoru?


Zlomený Francis Ngannou nabízí srdcervoucí prohlášení a prosí o pomoc

Kamaru Usman varoval těžkou váhu před možným přechodem Alexe Pereiry do této divize. Po svém impozantním vítězství v hlavním zápase turnaje UFC 300 proti Jamahalu Hillovi dal Alex Pereira jasně najevo své záměry, když řekl, že chce, aby jeho příští zápas byl o titul v těžké váze. Šampion polo-těžké váhy nastínil svůj „ideální scénář“ a prohlásil, že by chtěl zápas už na turnaji UFC 301, ale vzhledem ke zranění, to již není možné. 

„Představoval jsem si ten nejlepší scénář – zápas v těžké váze na turnaji UFC 301 v Brazílii a pak dát příležitost někomu, kdo by bojoval o pás v polo-těžké divizi. Myslím, že by to bylo super, ale mám dva zlomené prsty. Je to komplikované. Nechci zdržovat divizi polotěžké váhy,“ přiznal Pereira v podcastu Trocacao Franca na MMAFighting.




Na Poatanův možný přestup do těžké váhy reagoval Kamaru Usman. Bývalý šampion welterové váhy varoval divizi těžké váhy před možným Pereirovým přestupem do této divize a prohlásil, že všichni zápasníci mají problém.

„Co se týče přestupu do vyšší váhy, myslím, že všichni zápasníci nejen ve střední, polo-těžké i těžké váze mají problém, když bojují s člověkem, jako je Alex Pereira. Pokud se nevydáte cestou nejmenšího odporu a skutečně ho necháte bojovat způsobem, ve kterém má největší výhodu, myslím, že všichni budou v problémech.“ řekl Usman v podcastu Pound 4 Pound.

Usman se dále vyjádřil k tomu, jak by si podle něj Pereira vedl proti prozatímnímu šampionovi Tomu Aspinallovi. „Rozhodně mu dávám dobrou šanci proti zápasníkovi, jako je Tom Aspinall, ale víte, nic proti Tomovi, Tom je divoch, ale Pereira je problém pro každého, kdo se s ním utká.“

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *