Hlavní obsah

Čech narazil před bránou UFC, v hledáčku chce zůstat: Život jde dál, musím pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohra, která stále ještě bolí. Český talent Matěj Peňáz, který koncem srpna neúspěšně bojoval o smlouvu v UFC, se musel poprvé sžít s něčím, co nikdy předtím v kariéře MMA bojovníka nezažil. S porážkou. Vysněná meta se mu sice vzdálila, vytáhlý ranař si však z klíčového zápasu vzal i to pozitivní a s napětím vyhlíží další zápasy. „Život jde dál, koukám se dopředu, chci další zápas a dál makat,“ vysvětluje Peňáz. Více už v našem videu.

Neúspěch z Contenderu v sobě ještě zpracovávám, ale už koukám dopředu, říká Matěj PeňázVideo: Sport.cz

 
Článek

Před třemi týdny padl, sen o zisku smlouvy v UFC se během 47 vteřin rozplynul. Český ranař Matěj Peňáz má porážku s Američanem Sedriquesem Dumasem stále v hlavě. „Ještě to zpracovávám, ale také to k tomu patří. Je to sport, může to být tak i tak. Vůbec mi to nevyšlo, vůbec nic jsem nemohl předvést. Život jde ale dál, koukám se dopředu, chci další zápas a dál makat," má jasno pětadvacetiletý bojovník.

Zkušenost z populární show Dana White's Contender Series však přinesla i pozitiva. „Zažil jsem atmosféru, a jak to funguje. Ze zápasu jsem si bohužel odnesl jen nějaké ponaučení a na čem můžu zapracovat. To je asi tak všechno," vysvětluje vytáhlý ranař, kterého v zápase s Američanem zdobil nový účes.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz)

Po příletu zpět do České republiky si potřeboval odpočinout a nabrat nové síly. Peňáz rovněž zanevřel na sociální styky a rozhovory s médii. „Dal jsem si chvíli klid. Naši bydlí na Vysočině, byl jsem u nich, trochu jsem se vyhýbal sociálním stykům. Potřeboval jsem klid, ale už jsem v pohodě," líčí průběh dnů krátce po návratu.

Žádný dlouhý odpočinek ale nebude. Peňáz se totiž znovu představí na česko-slovenské půdě pod taktovkou organizace Oktagon MMA, která jeho další vystoupení chystá na 3. prosinec v Ostravě. „Domlouvali jsme se na 3. prosinec, což si myslím, že je ideální. Září mám volnější, mám nějaké zranění z přípravy, co jsou vždycky a musím to přeléčit. Soupeře vůbec nevím, čekáme a uvidíme," přiblížil autor šesti vítězství, jehož budoucnost by měla být právě na domácí scéně.

„Mám s Oktagonem smlouvu, pokračujeme v tom, jak jsme spolupracovali. Uvidíme, jestli příští rok smlouvu prodloužíme. Byly i nějaké jiné nabídky z jiných organizací, ale myslím si, že v Oktagonu je česko-slovenská scéna nejlepší," má jasno Peňáz.

Nedávný neúspěch před zraky prezidenta UFC Dany Whitea sice vysněnou smlouvu nepřinesl, do budoucna ale není vyloučena přímá cesta do nejprestižnější bojové organizace. „Furt probíhá nějaká komunikace s manažery, za což jsem rád. Doufám, že zůstanu v jejich hledáčku i nadále. Musím pokračovat, jak jsem zápasil a předvádět výkony, které jsem dělal. A třeba to bude stačit," dodal Peňáz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články