Hlavní obsah

Český UFC bojovník Dvořák: Kincl bude každou chybu trestat. Lohoré? Ať si mluví, jenom ať pak neprosí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už, když se Patriku Kinclovi povedlo v únoru získat titul střední váhy organizace Oktagon MMA, očekával, že jeho prvním vyzyvatelem bude Francouz Alex Lohoré. A po pár týdnech bylo vše oficiální. Svého svěřence, kamaráda a trenéra v jedné osobě bude přímo v brněnské aréně podporovat jeden z tří českých zástupců v UFC David Dvořák, který o úspěšné obhajobě nepochybuje.

Foto: UNDERTAKER Team

Český UFC bojovník David Dvořák bude součástí trenérského rohu Patrika Kincla v titulovém duelu.

Článek

Vrchol galavečera Oktagon 35, který se v sobotu 17. září uskuteční v brněnské Winning Group Areně, obstará třiatřicetiletý Patrik Kincl, jenž se při první obhajobě kariéry utká s Francouzem Alexem Lohorém. Ve hře je pás šampiona střední váhy, který v únoru získal právě prvně jmenovaný. Po dlouhých měsících potu a dřiny dojde k tomu nejdůležitějšímu – k boji.

„Jsem přesvědčený, že Patrik vyhraje. Ani v nejmenším o tom nepochybuji. Patrik je připravený jak fyzicky, tak psychicky po všech směrech. Bude to podle mě vidět už během vážení. Není nic, čeho bych se v tomhle zápase obával," předpovídá pro Sport.cz David Dvořák, zápasník slavné UFC. Právě jeden ze tří českých zástupců v nejprestižnější bojové organizaci světa bude v sobotu na zápase osobně přítomen, již tradičně se postaví do rohu kamaráda, svěřence i trenéra Patrika Kincla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Patrik je neuvěřitelně vyspělý fighter s dobrým fight IQ. Umí si počkat, neudělá nic zbytečně navíc, nebude zbytečně riskovat. Myslím si, že pojede stoprocentně na jistotu a Alexe ukončí," má jasno Dvořák.

V titulovém zápase není na chyby prostor. Dvořák si je přesto vědom, že francouzský tvrďák není bezchybný. „Vím, že Lohoré dělá chyby a když přijdou dvě tři takové, tak to Alexe bude stát zápas, což se také stane. Samozřejmě je to kvalitní bojovník, je nebezpečný, ale chyby dělá. Patrik bude každou jeho chybu trestat a myslím si, že Lohoré hodně rychle pozná, kdo bude určovat tempo zápasu a kdo bude v souboji lídr. Patrik si pomalu a jistě propracuje cestu k vítězství," konstatuje zástupce muší váhy.

A kde jsou vlastně slabé a silné stránky obou bojovníků? „O tom, kde jsou Patrikovy silné a slabé stránky si budeme muset počkat až na zápas. Naopak co se týče Alexe, tak i on sám musí vědět, kde jsou jeho přednosti a slabiny. Rovněž to ví lidé, kteří jeho zápasy nakoukávali. Já to ale teď před zápasem nemohu z pozice trenéra rozebírat," vysvětlil autor tří výher v prestižní organizaci UFC.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A jak bývá před velkými duely zvykem, tak nesmí chybět ani sebevědomá vyjádření. Několik týdnů před duelem se totiž rozjela debata, ve které hlavní roli zaujal právě francouzský bojovník, který si do budoucího soupeře několikrát rýpl.

„Patrikovi jsou tyhle řeči úplně jedno, je to stejné, jako třeba s Vémolou. Spousta lidí mluví, ale otázka je, co ukážou v kleci. Zvlášť u Alexe bych si dával pozor na věci, co říká, protože za mě toho v Oktagonu moc nepředvedl a ve světě už vůbec ne, tam toho předvedl ještě méně," začal Dvořák.

„Ale oukej, když chce mluvit, tak ať si povídá. Když si chce hrát na grázla, tak ať si hraje. Jenom, ať při zápase neprosí, že potřebuje peníze pro rodinu nebo tak. Uvidíme, jestli jeho zastrašující řeči budou na Patrika fungovat. Já si myslím, že ne," dodal rodák z Hradce Králové, kterého by další zápas v UFC měl čekat na konci roku.

Reklama