Hlavní obsah

Český UFC fighter Dvořák a jeho výrazný pád žebříčkem. Jeden z rivalů se mu dokonce vysmál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí porážka v řadě a k tomu výrazný propad žebříčkem slavné UFC. Šesté vystoupení českého bojovníka Davida Dvořáka mezi elitou proti Australanu Stevu Ercegovi přineslo i během pozápasových dnů pořádné zemětřesení. Hořický rodák, který před tímto duelem zavíral nejlepší desítku, se propadl o pět míst. Jeden z jeho rivalů se mu dokonce za to vysmál.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Steve Erceg (vlevo) a David Dvořák během zápasu na turnaji UFC 289.

Článek

Aktuálně jeden ze čtyř českých bojovníků tedy zavírá nejlepší patnáctku bijců muší divize, které i nadále vévodí mexický šampion Brandon Moreno. Mezi společnost těch nejlepších se přitom dostal i Dvořákův poslední soupeř Erceg, kterému k současné 14. pozici stačilo doposud jediné vítězství právě během premiéry v UFC. V ní se mu povedlo jednomyslně uspět na body.

Třetí porážka v řadě tak má pro jednatřicetiletého českého fightera značné následky. Propadl se hned o pět míst a při nadcházejícím souboji patrně nenarazí na nikoho z nejlepší desítky. A jelikož má Dvořák v UFC patrně smlouvu už jen na jeden zápas, bude právě ten nadcházející vzhledem k budoucnosti v zápasnické "Lize mistrů" extrémně důležitý.

„Je těžké popsat slovy, jak moc mě můj další sportovní neúspěch mrzí. Omlouvám se všem, které jsem zklamal. Tomuto zápasu jsem obětoval naprosto vše. Byl jsem nejlíp připravený ve své kariéře. Nepodcenil jsem jediný detail v přípravě. Dřel jsem každý den jako kůň a byl jsem oddaný svému snu," rozepsal se ve stručnosti Dvořák po nedělním prohraném duelu, ve kterém si znovu sáhl na dno.

Nezdaru a výrazného propadu si pochopitelně nemohl nevšimnout kontroverzní bojovník Muhammad Mokaev, který si s novou aktualizací žebříčků naopak polepšil o jedno místo, tedy na 11. příčku. „Ahoj ahoj Davide," napsal ironicky na sociální sítě a k příspěvku přidal i smějící se emoji.

Není to přitom dávno, co Mokaev mocně toužil změřit síly právě s českým bojovníkem, kterého během loňského roku dokonce několikrát označil ve výzvě na Instagramu. „Je to opravdu top 10? Nebo je to jen číslo?" ptal se při jednom z mnoha případů uprchlík z Dagestánu, který se ovšem v posledních letech na své zápasy připravuje ve Velké Británii.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Steve Erceg (vpravo) a David Dvořák během zápasu na turnaji UFC 289.

„Zajímalo by mě, jestli je v divizi někdo, koho nevyzval. Vyzval snad úplně každého. Mně už psal tolik zpráv, musel jsem si ho i zablokovat na Instagramu. Jestli je někdo nejdivnější člověk v UFC, tak je to tenhle frajer," zareagoval před časem Dvořák pro Sport.cz.

Teprve dvaadvacetiletý Mokaev se přitom před dvěma měsíci veřejně vymezil vůči Rusku. Nelíbilo se mu totiž, že UFC ho uvádí jako rodáka z Bujnaksku v Dagestánu v Rusku. „Nelíbí se mi to...prosím, nechte mi pouze Dagestán pro můj příští nástup. Četl jsem spoustu komentářů, jak jsou Rusové proti muslimům, kteří chtějí stavět mešity v Moskvě. Stačilo mi to. Mohu říct, že země, kde nyní žiji, nikdy otevřeně nebojovala proti mešitám," nechal se slyšet rváč, který se bojovým sportům začal věnovat v severní Anglii ve Wiganu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články