Hlavní obsah

Český talent míří za zlatou medailí! Jílková bude v Itálii obhajovat loňský triumf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedávném zlatém úspěchu na mistrovství světa juniorů v thajském boxu v Malajsii Viktorie Jílková nezahálí, naopak se žene za další výzvou. Patnáctiletá sportovkyně se již příští týden představí na mistrovství Evropy v boxu, kde bude obhajovat loňský titul. Jílková se tentokráte poměří se soupeřkami ve váhové kategorii do 57 kilogramů.

Foto: archiv Viktorie Jílkové

Patnáctiletá česká boxerka Viktorie Jílková vyhlíží další zlatý úspěch.

Článek

Multitalentovaná Jílková s napětím vyhlíží další cenný kov. Po loňském triumfu na evropském mistrovství v boxu přichází na řadu obhajoba titulu, místo váhové kategorie do 51 kilogramů se ale česká sportovkyně představí ve váze do 57 kilogramů. „Teď jsem ve vyšší váhové kategorii, abych nemusela nic shazovat. Dokonce jsem pod limitem," popisuje Jílková, která má od září i studijní povinnosti, neboť nastoupila na Sportovní gymnázium v Plzni.

Dějištěm turnaje bude italské město Montesilvano, kde bude chtít mladá Češka zúročit své kvality. „Viki se za poslední rok posunula zase fyzicky, mentálně a hlavně boxersky. Přesto si myslím, že bude mít obhajobu letos malinko těžší, protože bude mít proti sobě i o rok starší soupeřky," ví Lukáš Jílek, otec a trenér v jedné osobě.

Jílková se na šampionát připravovala na soustředění v Mnichově. „Pozval nás německý klub, kde měla Viki možnost spárovat se s německými šampiónkami, což bylo super, protože si mohla vyzkoušet, jak na tom je," pokračoval Jílek. „Hlavně jsem boxovala proti holkám, které se taky připravují na mistrovství, takže byly ve formě, což je vždycky znát," doplnila teprve patnáctiletá sportovkyně, která má hodně nabitý program.

„Teď se soustředím na boxerské tréninky. Nicméně tím, že začala hokejová sezona a škola, toho mám trochu více," směje se útočnice, která nastupuje za reprezentační šestnáctku s tím, že na klubové úrovni nastupuje proti klukům.

Ani perný program by neměl být na cestě za medailí přítěží. „Všechny holky budou připraveny, ale pokud si Viki udrží natrénovanou kvalitu a nenechá si vnutit styl soupeřek, tak věřím, že vyhraje," doufá trenér Jílek.

Rozlosování mládežnického mistrovství Evropy v boxu proběhne v pondělí.

Reklama

Související témata: