Chandler má návrh pro Oliveiru, chce mu zahřívat místo na trůnu, dokud se Brazilec nedočká money fightu s Conorem

Chandler má návrh pro Oliveiru, chce mu zahřívat místo na trůnu, dokud se Brazilec nedočká money fightu s Conorem Charles Oliveira a Michael Chandler předvedli parádní bitvu | zdroj: Profimedia

Populární bojovník Michael Chandler se nevzdává snu o titulu UFC a zřejmě využije jakékoliv příležitosti, aby se k němu konečně dostal.

Lehká váha patří dlouhodobě mezi nejzajímavější váhové kategorie v rámci UFC. Je tam totiž doslova přetlak velmi kvalitních bojovníků, kteří se tlačí na vrchol, a šampion tak nemůže nikdy mít klidné spaní. Aktuálně se ale situace trošku zamotala, jelikož aktuální vládce divize Charles Oliveira nesplnil před posledním zápasem váhový limit a přišel tak o šampionský pás. Neoficiálně ale samozřejmě kraluje dál a v posledních zápasech ukazoval, že zaslouženě.

Jedním z těch, kdo si na houževnatém Brazilcovi vylámali zuby, byl i Michael Chandler. Ten ho měl přitom v prvním kole doslova na lopatě, avšak ve druhém se karta obrátila a byl to naopak on, kdo padl. Samozřejmě ale doufá v odvetu, takže využije jakékoliv příležitosti, aby se o ni přihlásil.

Podle nepsané dohody by měl mít Oliveira místo v příštím titulovém zápase jasné. Proti němu by se mohl postavit Khabibův následovník Islam Makhachev, který má už 10 výher v řadě, a byť nepatří v našich krajích mezi nejoblíbenější, šanci na opasek si rozhodně zaslouží. Pokud by ho navíc dokázal Charles porazit, přiživilo by to oblíbené spekulace, zdali by právě on byl tím, kdo by býval mohl zastavit nadvládu Nurmagomedova a existuje malá šance, že by to "Orla" přilákalo zpět do klece.

Charles Oliveira oslavuje vítězství Charles Oliveira oslavuje vítězství nad Michaelem Chandlerem | zdroj: Profimedia

Má to ale háček. Oliveira by se v kleci raději potkal s Conorem McGregorem a vydělal pořádný balík peněz. Už se nechal slyšet, že klidně nastoupí i s Islamem, ale od UFC žádá zvýšení odměny. Toho využil právě Chandler, který "šampionovi" nabídl řešení.

"Hej, Charlesi, udělej to, brácho. Počkej, až se Conor vrátí, udělej to podle svého, zasloužíš si to. Jsi na několika zápasové vítězné vlně, všechny si přejel. Proč si nepočkáš? Počkej si na Conora, já ti divizi udržím zahřátou, budu ji držet v chodu. Budu příště bojovat s Islamem o titul a kdykoliv až dostaneš ten svůj superfight, na který čekáš už dlouho, tak se do naší divize vrátíš. Vidíme se na vrcholu," navrhnul Chandler svému rivalovi prostřednictvím sociálních sítí.

Pokud by se ale Oliveira přecejen rozhodl vyčkávat, dávalo by ze sportovního hlediska větší smysl, aby se o titul s Makhachevem pobil Beneil Dariush, který drží rovněž pěknou vítěznou sérii 7 zápasů v řadě. Jak ale víme, UFC často na titulové zápasy kouká spíše z pohledu byznysu, a v tom případě by byl populární Chandler rozhodně lukrativnější volbou.

Ještě marketingově zajímavější by ale asi byl souboj Chandlera s Poirierem, na který Dustin zadělal během uplynulého turnaje UFC 276, kde na Michaela začal pokřikovat a nakonec je musel uklidňovat ostraha. Jiří Procházka, který stál hned vedle, jen koukal, jak se zápasy promují po "americku". Uvidíme, kterým směrem se tedy nakonec matchmakeři UFC vydají.

Zdroje:  Michael Chandler - Instagram , Michael Chandler Instagram

Nejnovější články