Chci trhat tikety jako proti Kohoutovi, říká český talent před titulovým bojem. Byl i u zpovědi

21.09.2023

Autor: Ondřej Huml

Co přijde?VIDEO/FOTO: PML


Reno Kopunec, Matouš Kohout, naposledy Lukáš Šimek. Co mají tihle dravci společného? Ti všichni se na Professional Muaythai League pokusili zastavit rozjetého Ondřeje Malinu, ani jeden z nich ho ale ani nepřibrzdil. I proto teď populárního českého postojáře čeká zápas o pás šampiona. Na PML 7 se o něj v sobotu v Trenčíně popere se zkušeným harcovníkem Jurajem Tuturou. A v sázce bude ještě mnohem víc. 


Ondro, cítíte se nervóznější, když bude v sázce pás šampiona?
Právě že vůbec. Až je mi to trošku divný (s úsměvem). Vnitřně sice cítím, že tenhle zápas bude prestižnější než jiné, přistupuji k němu ale stejně jako k těm předchozím. Žádný tlak si nepřipouštím. 

Bude to pro vás největší souboj kariéry?
Asi ano, alespoň v Česku určitě. Co se týče jména soupeře, beru to jako ten největší zápas. 

Jak náročná bude Juraj Tutura zkouška? 
Náročné to bude fakt moc. Juraj je hodně zkušený zápasník. Má na kontě jednou tolik bitev, co já, bojoval už v době, kdy já jsem tenhle sport ještě ani nedělal. Jak říkám, pro mě to bude asi vůbec největší výzva. Nesmírně zkušeným soupeřem byl však už Matouš Kohout a porazil jsem ho. Na vítězství si věřím i teď. 

Co říkáte na to, že na Fortuně je favoritem na vítězství Tutura?
Samozřejmě budu chtít ukázat, že ty kurzy mají blbě (směje se). Ale bylo to tak už i s Matoušem. Tehdy byl na mě kurz přes 3 a někteří si na tom slušně vydělali. Těm ostatním budu chtít roztrhat tikety i teď. 


Na co nejvíc si dát u Tutury pozor? A v čem budete mít naopak navrch vy?
Nemyslím si, že bude rychlejší, ale určitě bude mít sílu v klinči. Umí skvěle loktovat, ovšem to já taky. V tomhle mít tak výhodu asi nebude. Jediné, v čem by mohl mít fakt navrch, je to, že už několikrát odboxoval plných pět kol. Já šel sice pětikolový zápas taky, ale ukončil jsem ho už ve druhém. I když by to ale mělo dojít až na body, já budu skvěle připravený.

Jak vnímáte fakt, že zápas proběhne na nepřátelském území? Když to řeknu fotbalově, hraje se u Tutury…
Já v zápase publikum vůbec nevnímám. Nevnímal jsem ho ani v Praze, kde jsem měl velkou základnu svých fanoušků. Během zápasu jsem nastaven do přítomného okamžiku, snažím se vnímat jen pokyny z rohu. Registrovat svět pouze tady a teď.

V Trenčíně nepůjde jen o pás šampiona PML. Vítězové třech titulových zápasů se pod organizací RWS budou moci ukázat na slavném Rajadamnernu. Jak velká je to motivace pro vás osobně? 
V Thajsku jsem zápasil už dvakrát, na tak velkém eventu však ještě ne. Turnaj RWS na Rajadamnernu jsem zato viděl jako divák a můžu vám říct, že je to fakt brutální akce. Krásné zápasy, čistý thajbox. Ukázat se tam je pro mě obrovská motivace, ale teď to v hlavě vůbec nemám. Soustředím se jen na sobotní zápas. Rajadamnern budu mít v hledáčku až pak (s úsměvem).

Jak se odměníte, když získáte pás šampiona? 
Já normálně moc nepiju, úplně mi to nesedí. Do Trenčína ale za mnou přijede spousta lidí, budou tam kvůli mně i přespávat, takže tentokrát se chystám i na afterparty. Těším se na to.

A kolik toho zvládnete vypít?
Obávám se, že až moc (směje se).

Ještě se zeptám na působivé promo video, v němž jste si zahrál roli zpovědníka. Jak to celé vzniklo, kdo s tím přišel?
Přišel s tím Tomáš Tadlánek. Je to inspirované videem, které vzniklo před titulákem v Glory. Natáčel to Lukáš Jirkovský alias Masta, od Tomáše jsme dostali instrukce a trochu jsme si je poupravili. Nakonec z toho vzniklo něco, co jsem ani já sám nečekal, ta finální verze je fakt skvělá. Až mě to samotného zaskočilo. Troufám si říct, že tak kvalitní teaser na thajboxerský zápas na domácí scéně ještě nebyl.  

Jak dlouho jste to natáčeli?
Zhruba čtyři hodiny.

Užil jste si to?
No jasně. S Mastou jsme netočili poprvé, už jsem na to celkem zvyklý. Navíc je to fakt profík. Je hlavně jeho zásluha, že je to video až takhle povedené.

Chtěl byste podobných kousků točit ještě víc?
Budu za to hrozně rád. Fakt mě to moc baví, navíc to neberu jen jako promo svoje, ale celého thajboxu. Mám radost, že tomuhle sportu můžeme dělat takovou reklamu. Že si toho videa všimnou třeba i lidé, co z thajboxu vůbec nejsou. 



Další články v kategorii

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Ranař z RFA už zná titulového soupeře. Američan v UFC čelil Hollowayovi

09.05.2024Dlouho se mu hledal soupeř. Zápas s ním odmítli i ti největší tvrďáci. Najít titulovou překážku pro Alexandera Butenka bylo ...

Další nálož do Nových Zámků. Bývalý soupeř Mikuláška se tam utká se Šamanem

08.05.2024V roce 2022 poměřil síly s Babou Jagou, teď ho čeká bitva se Šamanem. Český bojovník Petr Bartoněk se představí na druhém společném ...

Z těch peněz se mi podlamují kolena, řekl Neruda o výplatě pro Vémolu s Véghem

08.05.2024Pavol Neruda. Spolu s nerozlučným parťákem Ondřejem Novotným zakladatel a majitel Oktagonu, který pod jejich vedením vyrostl v možná nejslavnější ...

Derby na PML. Tvých bomb se nebojím, uslyšel slovenský tvrďák a přijal českou výzvu

08.05.2024Podruhé v kariéře vyzval zkušenějšího soupeře, podruhé se dočkal kladné odpovědi. Český talent Viktor Červinský loni ...

Načíst další články