Chimaev opět řádil! Hollanda uškrtil za dvě minuty a neinkasoval ani ránu

Chimaev opět řádil! Hollanda uškrtil za dvě minuty a neinkasoval ani ránu Chimaev opět dominoval a Kevina Hollanda k ničemu nepustil. Uškrcení přišlo za 2 minuty. | zdroj: Getty Images

Čečenský bojovník Khamzat Chimaev si připsal další oběť. Tentokrát převálcoval Kevina Hollanda, kterému nedal nejmenší šanci.

UFC 279 bylo plné nečekaných událostí. Khamzat Chimaev, který se měl původně utkat s Natem Diazem, neudělal požadovanou váhu (o 3 a půl kg) a Diaz s ním proto odmítl zápasit. UFC si tak zahrálo „škatulata hejbejte se“ a zpřeházelo 3 zápasy, aby dokázalo zachovat turnaj.

Čečenský "Vlk" tak dostal Kevina Hollanda, který měl původně bojovat s Danielem Rodriguezem. Tato změna nakonec dávala i větší smysl, protože nejen, že je Holland větší než Diaz, ale také měl před turnajem s Chimaevem nevyřízené účty, protože od něj v zákulisí schytal kop do hrudi a kdysi údajně také facku.

Zatímco Hollandovi bylo jednu dobu předvídáno, že se možná stane šampionem střední váhy, Čečenec se švédským pasem je považován za jednoho z nejtalentovanějších bojovníků současnosti a až na velice těsný zápas s Gilbertem Burnsem prošel všemi soupeři jako nůž máslem. 11 vítězství, z toho 10 před limitem je samo o sobě působivý výkon, ale dominance, s jakou Chimaev ovládá protivníky je neuvěřitelná. Až Burnsovi se podařilo ukázat, že je Chimaev jenom člověk, protože do té doby obdržel ve 4 zápasech v UFC jen 2 údery.

Kevin Holland je sice výborný striker a grappler, ale dobří wrestleři mu v minulosti dělali problémy. A právě ve wrestlingu Khamzat exceluje, což v zápase ukázal od prvních vteřin.

Američan si chtěl se svým soupeřem nejdříve plácnout, ale Čečenec se mu na to vykašlal a šel ihned po jeho nohách v úmyslu vzít ho na zem. Holland se ale dokázal chvíli docela dobře bránit, a i když mu vzal Chimaev záda, pomocí šikovného „granby rollu“ se zase postavil. Jenže Khamzat jej okamžitě znovu stáhl na zem a tam mu nasadil D’arce choke. Holland se sice chvíli statečně bránil, ale nakonec mu nezbylo nic jiného, než zápas odplácat.

Čečenský "Vlk" tak znovu neobdržel v zápase ani jeden úder a opět ukázal svou dominanci, když Hollanda, který byl v minulosti v top desítce střední váhy, dokázal uškrtit už za dvě minuty.

Po vyhlášení výsledků si ale čečenský vítěz vyslechl od diváků hlasité bučení, nelíbilo se jim nejen to, že neudělal váhu, ale také jeho arogantní postoj k takovému selhání. „Jsem tady ten nejnebezpečnější chlap!“ řval Čečenec do mikrofonu. „Jdu si pro každého! Zabiju je všechny! Allahu Akbar!“

Na dotaz, jestli bude tedy zápasit jen ve střední váze, nebo jestli zvládne zhubnout i do welteru odpověděl: „Budu zápasit v obou váhových kategoriích. Takže si vezmeme oba pásy!“

V současné době je Chimaev ve welterové divizi na třetí pozici a nemá tak daleko k zápasu o titul. Otázkou však je, jestli mu UFC bude věřit, že váhu do 77,1 kg dokáže bezpečně navážit. A i kdyby přece jen ano, nejspíš své kvality bude muset před titulovou šancí potvrdit ještě v nějakém dalším zápase.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články