Chimaev prahne po titulu. Je prý připravený na kohokoliv a klidně zaskočí za Procházku nebo Teixeiru

Chimaev prahne po titulu. Je prý připravený na kohokoliv a klidně zaskočí za Procházku nebo Teixeiru Khamzat Chimaev | zdroj: FOTO: UFC

Čečenec Khamzat Chimaev odmítá čekat na Colbyho Covingtona a spřádá plány, jak se v UFC dostat k nějakému šampionskému pásu. Vedení ho však zatím brzdí.

Naposledy jsme Khamzata Chimaeva mohli vidět v akci na zářijovém UFC 279, kde způsobil značný rozruch. Mimo jiné tím, že převážil hmotnostní limit welterové divize (77 kg) o více než čtyři kilogramy a organizátorům připravil perné chvilky, protože museli na poslední chvíli přestavět hlavní zápasy.  

Namísto původně plánovaného Nathana Diaze se tak Khamzat v domluvené váze postavil Kevinu Hollandovi, s nímž měl předtím spory v zákulisí. V zápase ho dle očekávání naprosto přejel a po dvou minutách jej ukončil na submisi. Čečenský „Vlk“ tak zůstal neporažen a není divu, že oplývá obrovským sebevědomím. Jeho hlad po zisku šampionských pásů se neustále zvyšuje, jenže cesty k nim jsou momentálně zablokované.

„Předtím jsem si myslel, že pokud Kamaru Usman vyhraje svůj zápas, budu s ním bojovat příště, ale on prohrál," povzdechl si Khamzat nad nečekaným výsledkem titulové bitvy ve welteru, v níž nečekaně zvítězil outsider Leon Edwards. „Pak jsem si říkal, že pokud Adesanya vyhraje svůj zápas, s kým bude bojovat? Jsem tam jen já. A on taky prohrál. Teď s ním chce Pereira v březnu odvetu. Nevím, co udělají.“ 

Hladový Čečenec vzal tedy situaci do svých rukou a prostřednictvím sociálních sítí vyzval nového šampiona střední váhy Alexe Pereiru. Termín souboje stanovil na prosincové UFC 282, kde obstará hlavní zápas galavečera šampion Jiří Procházka

„Pojďme do toho 10. prosince, já už jsem souhlasil, teď je řada na Tobě,“ napsal na Twitteru a označil Pereiru, vytoužené reakce se však nedočkal. Později tedy navrhl i březnový turnaj v Brazílii a podle jeho slov se nápad zamlouval hlavnímu matchmakerovi Seanu Shelbymu. “Nejprve řekl – Jo, pojďme do toho, bratře, uděláme to. Nevím, co se stalo pak, ale řekl – ok, bratře, první bude Colby.” 

Chimaev sám by sice prý neměl problém zápasit s oběma krátce po sobě, vedení má však očividně na vrcholech obou divizí jiné plány a on si tak bude muset ještě chvíli počkat. Sesazení šampioni Usman a Adesanya si totiž vybudovali v rámci UFC takovou pozici, že jsou nyní i po prohrách v podstatě povinnými vyzyvateli. 

Hladový "Vlk" tedy přišel s dalším sebevědomým plánem, nebránil by se ani skoku do polotěžké divize (93 kg). „Mně je to vlastně jedno, jsem připravený na kohokoliv, pokud se někdo například zraní v zápase Procházka vs. Teixeira, jsem připravený ho zastoupit.“

Vypadá to tak na to, že si Chimaev buď počká na Covingtona, nebo bude muset vzít jiného soupeře, což by mu očividně nedělalo problém, protože si začal domlouvat odvetu s Gilbertem Burnsem, ten by se však podle posledních informací měl utkat s Neilem Magnym. 

Zdroje:  ESPN , Twitter - Khamzat Chimaev

Nejnovější články