Hlavní obsah

Chvíle slávy americké naděje: Zisk kontraktu v UFC, ale také výzva pro Čimajeva nebo role šampiona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhru a následný zisk kontraktu v slavné UFC daleko více zastínila troufalá slova na pozápasové tiskové konferenci, kde z talentovaného Američana Bo Nickala, jenž napodruhé úspěšně prošel show Dana White's Contender Series, létala hodně sebevědomá slova. Čerstvý nováček mezi elitou si nejenže řekl o duel s kontroverzním bojovníkem Chamzatem Čimajevem, ale dokonce se v budoucnu vidí v roli šampiona.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Američan Bo Nickal během zápasu v Dana White's Contender Series.

Článek

Zařadil se mezi pětici bojovníků, kterým se během posledního bojového týdne v populární show Dana White's Contender Series povedlo získat vysoce ceněný kontrakt v prestižní UFC. Američan Bo Nickal předvedl druhé nejrychlejší ukončení večera, zkušený wrestler totiž potvrdil předpoklady a již po 52 vteřinách dokázal Donovana Bearda ukončil na triangle choke. Jednoznačné vítězství a o zisku smlouvy nebylo pochyb.

Šestadvacetiletý rodák z Colorada si nakonec musel počkat až do konce galavečera, kde se dočkal slov chvály a pochopitelně také zisku kontraktu. „Já a spousta dalších lidí jsme zvědaví, jakou budoucnost tenhle kluk má. Vítej v UFC, brácho," sdělil prezident UFC Dana White radostnou zprávu. Nickalovi spadl kámen ze srdce, na pozápasové tiskové konferenci se ale proměnil v hodně sebevědomou osobu, která touží zamíchat střední váhou organizace UFC.

Nejčastěji probíraným tématem bylo jméno Chamzat Čimajev. Čečenský bojovník, který mezi elitou stále neprohrál, totiž na nedávném turnaji UFC 279 převážil o více než tři kilogramy. „Pokud si to UFC přeje, dejte mi toho Švéda. Patrně to není ani nejlepší chlápek, protože se mu nepovedlo navážit. Ale jo, klidně ho vezmu. Pojďme na to," překvapil Nickal.

Druhá šance v boji o smlouvu
Bo Nickal se poprvé před zraky prezidenta Dany Whitea představil 9. srpna 2022. Američan sice za 62 vteřin ukončil Zacharyho Borrega, ani rychlé vítězství mu ale smlouvu v UFC nezaručilo.

„Myslím si, že by to byl pro mě dobrý zápas. Je to evidentně grappler na vysoké úrovni. Je jedním z nejlepších bojovníků nejen ve své divizi, ale v celé UFC. Velmi si ho vážím, ale také vím, čeho jsem já schopen. Jsem na náš zápas v určitém okamžiku připravený, teď se ale chystám na debut v UFC. Jestli se tomu tak stane v budoucnu, pak budu víc než připraven," pokračoval sebevědomě americký bojovník.

„Je bezpochyby dobrý, to mu nemůžu vzít. Má schopnosti a spousta věcí mu fakt jde dobře. Já jsem ale jeden z nejlepších wrestlerů na světě, jsem prostě jiná úroveň. Vím, čeho jsem schopen," ubezpečil Nickal.

Přestože se jednalo o teprve třetí výhru mezi profesionály, Nickal nechce spěchat a pevně věří, že v roce 2024 vystoupá na nejvyšší metu. „Nemám pocit, že musím spěchat. Jsem nadšený, že budu soutěžit a zlepšovat se. Myslím si, že v polovině nebo na konci roku 2024 budu šampionem. V žebříčku budu chlap číslo jedna, na což se těším. V prvních třech zápasech jsem udělal velký pokrok a v tom budu pokračovat," má jasno.

A kdy by se sebevědomý Američan mohl poprvé představit v UFC? „Doufejme, že v prosinci, ideálně na hlavní kartě. Chci se hned vrátit do klece," dodal neporažený bojovník.

Reklama

Související témata: