Chystá se změnit sport? Hvězda Formule 1 si zatrénovala s Charlesem Oliveirou

Chystá se změnit sport? Hvězda Formule 1 si zatrénovala s Charlesem Oliveirou Pilot formule 1 Daniel Ricciardo na tréninku s Charlesem Oliveirou | zdroj: Profimedia

Spojení dvou světů extrémních sportů bylo k vidění tento týden v Sao Paulu. Bojovník Charles Oliveira tam na tréninku přivítal jezdce Formule 1 Daniela Ricciarda.

Jeden z nejoblíbenějších závodníků formule 1 Daniel Ricciardo je známý pro svou věčně pozitivní náladu, atraktivní styl závodění (když nebudeme počítat poslední jednu, dvě sezóny) a poměrně časté střídání týmů. Někoho by tak mohlo při shlédnutí následujících záběrů napadnout, jestli australský závodník nechystá další veletoč své kariéry a nezkusí úplně jiný sport.

Před prvním tréninkem na aktuální Velkou cenu Brazílie, která se jede na slavném okruhu Interlagos v Sao Paulu, totiž zavítal v rámci spolupráce McLarenu a UFC do gymu Chute Boxe, domovské základny Charlese Oliveiry. S bývalým šampionem lehké váhy si ve velmi lehkém tempu zaspárovali ve velkých boxerských rukavích a nutno uznat, že na úplného amatéra to od závodního jezdce nebylo vůbec špatné.

Formule 1 je takřka dokonalý PR stroj a jednotlivé týmy často vymýšlejí pro získání nových fanoušků všelijaké spolupráce a jejich jezdci se nadšeně zapojují, ať už o danou věc nebo aktivitu mají skutečný zájem nebo ne. U Daniela ale o žádném kalkulu nemůže být řeč.

„MMA mě dostalo v roce 2011, uchvátilo mě to a úplně pohltilo. Miluju to, jsem maniak, jakože úplně. Poslouchám rozhovory, tiskové konference, podcasty, úplně každý den,“ prozradil o své vášni pro smíšená bojová umění v podcastu Beyond The Grid.

Přestože závodění a bojové sporty je oba možné zařadit do kolonky extrémních sportů, Ricciardo považuje ze svého pohledu MMA za daleko intenzivnější disciplínu:

„Nechápej mě špatně, v našem sportu potřebujete dobré nervy a určitě i nějakou odvahu, ale ne. Snažím se vžít se do jejich kůže, když to sleduju a představuju si, jak jdou do oktagonu a nemyslím si, že ten pocit a intenzitu jde vůbec srovnávat,“ řekl minulý rok v show Ariela Helwaniho.

Jeho lehký trénink s Oliveirou nebyl jeho prvním veřejným setkáním s hvězdou UFC. Letos se při Velké ceně Maďarska setkal s Joannou Jędrzejczyk, s níž si dal krátký staredown a během Velké ceny Kanady mu lekci v grapplingu udělil samotný George St.Pierre.

Pro Ricciarda je víkendový závod v Brazílii předposledním vystoupením v oranžových barvách McLarenu, potažmo celkově ve Formuli 1. Kvůli mizerným výsledkům s ním totiž britský tým rozvázal smlouvu a na další sezónu tak Australan nemá na startovním roštu místo. Přechod k MMA ale rozhodně neplánuje:

„Jako bojovník za moc nestojím! Miluju všechny sporty, ale respektuju MMA zápasníky. Pro mě stojí na vrcholu všech sportů a tohle byla čistá radost,“ dodal ještě po setkání s Oliveirou.

Přestože se spekuluje o možnosti, že by se Daniel stal záložním jezdcem pro Mercedes, nejspíše bude mít tedy v příštím roce po delší době více volného času, který možná využije k návštěvě domácího UFC 284, kde se jeho krajan Alexander Volkanovski utká s Islamem Makhachevem o titul lehké váhy.

Zdroje:  Twitter , Beyond The Grid , Ariel Helwani - youtube

Nejnovější články