Sleduj nás

Corey Anderson obhajuje odchod z UFC: Bellator platí lépe a kvalita je tu také vyšší

Corey Anderson obhajuje odchod z UFC: Bellator platí lépe a kvalita je tu také vyšší
Kdepak nějací Procházkové, Blachowiczové, Rakičové apod. Corey Anderson šel kvalitu hledat do Bellatoru.

Psal se tehdy 15. únor roku 2020, což Corey „Overtime“ Anderson podstoupil v UFC svůj poslední zápas. Tehdejší čtyřka divize polotěžké váhy prohrála s Janem Blachowiczem na KO a rázem se domluvila s organizací na rozvázání smlouvy.

Kroky jindy zkušeného bojovníka vedly do Bellatoru. Toto prostředí si dnes už třiatřicetiletý Američan vybral hlavně proto, že chtěl finančně zabezpečit svou rodinu a z toho kariérního hlediska najít pořádnou konkurenci. Tu v UFC neviděl, což údajně zapříčinilo i jeho porážku s Blachowiczem.


Corey Anderson Corey Anderson

Corey Anderson: Z UFC do Bellatoru


„V UFC už jsem neměl energii. Člověk tam potil krev a bojoval prakticky za drobné, které vám hned do dalšího boje vypršely. Žili jste tedy od zápasu do zápasu a nemohli jste si dovolit marodit. Byl to děs,“ mluvil Corey přímo od srdce.

„Nemůžu říct, že by má kariéra v UFC byla špatná. Vždy jsem se považoval za nejlepší polotěžkou váhu planety, jen jsem za všech těch okolností nějak vyčpěl.  Nic mě nebavilo a potřeboval jsem změnu,“ popisoval bijec, který na nejvyšším MMA poli nasbíral 11 výher a 5 porážek.


„Teď jsem v Bellatoru a já upřímně přiznávám, že se mi kompletně změnil život. Konečně nežiju od boje do boje, má rodina se těší dobrému finančnímu příjmu a já mám opět chuť zápasit. Dělám, co mě baví, a dělám to zatraceně dobře. Peru se s tou nejvyšší kvalitou, které světové MMA jenom nabízí. Ta naše divize je tu vskutku našlapaná, více jak v UFC, a já v ní už brzo budu šampionem,“ pochvaloval si Anderson své současné postavení.

„Stačili mi dva fighty v Bellatoru, abych si vydělal více jak za celou svou kariéru v UFC. Pamatuju si, že co jsem tu dostal první výplatu, ihned jsem volal ženě, aby dala v práci výpověď. Náš život se konečně změnil,“ svěřil se Anderson v interview pro Morning Combat.

Další články