Hlavní obsah

Čtvrt tuny v akci! Válka obrů vzala kotel energie, diváky rozjásalo i rekordně rychlé KO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekompromisní ukončení, nervy drásající bitvy do závěrečných vteřinek nebo překvapivé závěry. Organizace Real Fight Arena (RFA) znovu odprezentovala pořádně pestrou směs bojů v kleci. V hlavním duelu košického galavečera uválčil výhru slovenský obr Tomáš Možný, jenž v bitvě těžkotonážníku utloukl zcela vyčerpaného soupeře. Na pořádně těžké sousto pro změnu narazil talentovaný Sebastián Fapšo, jehož předzápasová drzost zastínila porážka. K vidění bylo i nejrychlejší KO dosavadních turnajů, o které se postaral domácí miláček Jozef Wittner.

Foto: RFA

Tomáš Možný (vlevo) v souboji s Kamilem Mindou.

Článek
Fotogalerie

Hlavní zápas večera obstarali těžké váhy, v kleci se dohromady sešlo více než čtvrt tuny. Souboj Tomáše Možného s Kamilem Mindou místo krátkého procesu nabídl vyčerpávající bitvu. Velezkušený Polák čerpal ze svých MMA zkušeností, dařilo se mu obrovitého soka strhávat na zem a div ho po jednom z tvrdých úderů neknokautoval. Jakoby ale Minda věnoval veškerý fyzický fond právě první pětiminutovce a v dalším průběhu mu chyběla patřičná šťáva. Polákovi dělalo problém i samotné vstávání ze země nebo aktivní útočení. Proto byla jen otázka času, kdy se Možnému povede duel ukončit, a to se povedlo ve druhé polovině druhého kola, kdy se bojovník s přezdívkou King Kong nedokázal na zemi aktivně bránit.

Zřejmě nejsledovanější duelem celého galavečera byl hlavní předzápas. Mezi slovenským talentem Sebastiánem Fapšem a Brazilcem Joiltonem Lutterbachem to pořádně vřelo ještě před samotným bojem, při staredownu byl v ráži především slovenský tank, který nejen, že nešetřil ostrými slovy, ale dokonce do rivala i strčil. Proto se v kleci očekávala nekompromisní řežba, která je zkrátka pod pravidly real fightu vysoce žádaná.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

A oba bojovníci to potvrdili do puntíku. Vzduchem létaly neuvěřitelné bomby, ani jeden druhému nic nedaroval, první krvavý šrám se přesto vyrojil na nosu Fapša, jehož obličej toho schytal skutečně hodně. Fyzicky náročná bitva, která se možná až nečekaně protáhla na všechna tři kola, se přelévala z jedné strany na druhou, k finálnímu úderu to ale stále mělo hodně daleko i po závěrečné štípané, která diváky zvedala ze sedadel. O poznání přesnější byl Lutterbach, který prokázal své dlouholeté zkušenosti a zvítězil jednomyslně na body. Po zápase přišlo sympatické podání rukou, válečná sekera je tak zakopána.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Pouhých dvaadvacet vteřin trvala premiéra slovenského miláčka Jozefa Wittnera. Hala propukla v nadšení po chirurgicky přesné dělovce levou rukou, která poslala Angličana Chrise Astleyho na podlahu. Následovala finální jízda, načež mezi oba bojovníky přiskočil sudí. Astleymu výjezd na Slovensko absolutně nevyšel, dokonce nevyprodukoval ani jeden přesný úder. Nejrychlejší KO organizace RFA!

Předpoklad rychlého ukončení se očekával v duelu těžkotonážníků Jevgenije Orlova a Zsolta Bally. Prvně jmenovaný šel do duelu s více než dvacetikilovou převahou, během oficiálního vážení totiž dosáhl 120 kilogramů. Ukrajinský kolos převahu hravě využil, po  přestřelkách v postoji zkušeně hodil otřeseného soupeře na zem, kde se Balla zabalil do pasivního krytu, což po dalších dělovkách znamenalo konečnou. Duel přitom trval necelé tři minuty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Za druhou výhrou v nové organizaci si chtěl prosekat cestu David Hošek. Český bojovník se po zrušeném červencovém duelu konečně dočkal souboje se Srbem Avramovičem, který o sobě dal vědět překvapivou výhrou nad talentovaným Milanem Ďatelinkou. Zahraniční protějšek navázal na taktiku a znovu se pokoušel především pracovat na zemi, kde se odehrála více než polovina duelu. Vzduchem prolétlo také hodně kopů, které sice byly nepřesné, přesto Hoška zatlačily směrem k pletivu.

Český bojovník celá tři kola marně hledal recept, v postoji sice několikrát ukázal tvrdost svých paží, k předčasnému ukončení to ale nevedlo. Avramovič navíc pokaždé, když mu teklo do bot, sáhl k takedownu, kterým situaci uklidnil a protivníka držel bez větších problémů pod sebou. V podobném duchu se odehrávaly tři pětiminutovky, ze kterých bodově vyšel vítězně právě Srb, jenž si dost možná řekl o titulovou šanci střední divize.

Parádním ukončením skončil souboj Petera Štangy a Jacoba Mikuly. Druhému jmenovanému se ve třetí pětiminutovce povedlo soupeře dostat pod tlak a náramně přesně načasovaným kolenem na žebra rozhodl o osudu zápasu. Štanga se v bolestech a značně rozmlácený svalil na zem. Do konce souboje přitom zbývalo pouhých 10 vteřin!

Reklama

Související témata: