Sleduj nás

Dá se to i bez Vémoly! hodnotí Novotný parádní poslední turnaj roku

Dá se to i bez Vémoly! hodnotí Novotný parádní poslední turnaj roku
Závěrečný turnaj kalendářního roku je pro organizaci OKTAGON vždy velice důležitý. Letos díky odvetě mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem měla trhat čísla prodaných PPV a diváci se měli o lístky do O2 areny doslova poprat. Zranění hlavních aktérů bohužel akci zásadně ovlivnilo, ale i přes tyto komplikace hodnotí Ondřej Novotný turnaj OKTAGON 38 jako úspěšný.

Poprvé v historii žlutočerné organizace se stalo, že očekávaný hlavní tahák celého turnaje odpadl. Karlose Vémolu skolila infekce a Patrik Kincl o náhradního soupeře příliš nestál a raději si vyřešil zraněnou ruku. Obrovská vlna zklamání a nevole fanoušků vyústila v nabídku OKTAGONu na vrácení lístků. Tu nakonec podle šéfa organizace využilo pouze několik stovek kverulantů, kteří o jiné zápasy než Kincl vs. Vémola neměli zájem.

„Přesné číslo lidí, kteří tuto možnost využili, v tuhle chvíli neznám. Ale myslím, že se to vešlo do několika set lístků, řekl bych. Do pěti set určitě,“ prozradil Ondřej Novotný v rozhovoru pro deník Sport.


Turnaj samotný nevykročil ze stínu fantastického večeru, který viděla na začátku prosince Ostrava díky galavečeru OKTAGON 37. V O2 areně jsme mohli vidět skvělou otočku v zápase Uškrt vs. Magnor, kdy slovenský borec zvládl přežít krizový moment, a nakonec doručil výstavní KO. Divákům se musela líbit i postojová válka mezi Minči Palešem a Losene Keitou. Co už nadchlo méně, to byla boxerská vložka plná faulů od Václava Mikuláška i hodně bezkrevný výkon českého zástupce v hlavním zápase.

Novotný: Dopadlo to nad očekávání


Ondřej Novotný s odstupem několika dní zhodnotil turnaj veskrze pozitivně. „Myslím, že turnaj dopadl velmi dobře. Věřím, že u mnohých lidí nad očekávání. Nabídli jsme super kvalitní zápasy. Střídaly se souboje v postoji, na zemi, došlo na rychlé knockouty. Mělo to všechno, co má správný MMA turnaj mít.“

OKTAGON se v loňském roce představil v největší české hale hned ve třech případech. První turnaj ještě provázela covidová opatření, a tak byla kapacita upravena. Ve dvou dalších případech se však povedlo naplnit O2 arenu až po strop, což je vždy obrovský úspěch. V příštím roce jsou v plánu další galavečery v Německu a premiérově i Anglii. Bude zajímavé sledovat, jak se OKTAGONu povede válčit na tolika frontách a zda tím nebudou trpět fanoušci v Čechách a na Slovensku, kteří organizaci pomáhali vybudovat.


Další články