Dan Škvor je zpátky v tréninku a plánuje zamakat na tvrdosti, rád by si dal zase zápas v postoji

Dan Škvor je zpátky v tréninku a plánuje zamakat na tvrdosti, rád by si dal zase zápas v postoji Daniel "Dee Dee" Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dan Škvor patřil dlouhá léta k nejlepším kickboxerům u nás, v posledních letech se ale plně věnoval MMA. Teď je ale možné, že ho znovu uvidíme i v ringu. Zvedne některý z promotérů vhozenou rukavici?

Loňskou MMA "sezónu" měl Daniel "Dee Dee" Škvor slibně rozjetou. V dubnu si na body poradil s Pavolem Langerem, v létě pak na Štvanici expresně zničil Řeka Stroumpoulise. Poslední tečka za rokem 2022 ale nevyšla, Montagnac ho na turnaji OKTAGON 30 po půl minutě poslal k zemi levým hákem a následně ho zasypal sprškou úderů (VIDEO). Ty sice naštěstí padaly do krytu, ale Dan byl po čistě trefené bradě dost otřesený, takže rozhodčí zápas raději ukončil.

Jak ale vyšlo najevo, "Dee Dee" se před zápasem potýkal s nemocí. O tom, že nešlo o žádnou "rýmičku" svědčí i to, že se do tréninku vrátil až nyní. Ihned po něm poslal fanouškům vzkaz, v němž nastínil další plány.

„Mám za sebou první po antibiotikách po 14denní pauze a cejtím se dobře, takže doufám, že na jaře, ideálně Liberec (OKTAGON 41, 15. dubna) nebo něco kolem toho bych chtěl určitě zápasit," rozpovídal se ve videu na sociálních sítích.

A pak trochu překvapil:Rád bych si dal i nějakej postoj, takže tohle je výzva na organizátory, kdyby někdo něco dělal, dejte mi vědět," vyzval promotéry a vzápětí vysvětlil, proč se chce vrátit ke svým kořenům. "Rád bych se udržel i v postoji, protože v tom MMA jsem maličko vyměknul, v tom postoji je to znát, cejtim to na tréninku na sparringu. Prostě jak se zaměřuju víc na ten grappling na ty obrany, tak nemám tu svoji tvrdost, kterou jsem měl. Takže na tom zamakám."

Tohle je vyloženě vhozená rukavice promotérům, kteří by nad nabídkou neměli dvakrát váhat, neboť Škvora patří k nejpopulárnějším bojovníkům u nás a prakticky vždy předvede divácky atraktivní zápas. Fanoušci by navíc určitě byli zvědaví na jeho návrat do kickboxu či thaiboxu. Nabízí se organizace PML, která je v Česku a Slovensku aktuálně nejaktivnější co se týče postojářských disciplín a jeden z turnajů by měl proběhnout nejspíš v březnu, což by mohla být pro Dana skvělá příprava před dubnovým Oktagonem. I tam má před sebou velký cíl.

„Držte mi všichni palce, chtěl bych se postupně zase dostat na vítěznou vlnu a případně se dostat až k odvetě, protože tenhle zápas si chci zkusit minimálně ještě jednou. Ve sportu si myslím, že je to běžný, všichni spolu zápasí nebo soutěží znova, takže bych v tom neviděl problém.“

Pro Oktagon je to dobrá zpráva, protože v polotěžké divizi není bojovníků moc a odveta Škvora s Montagnacem by měla potřebný příběh, takže by fanoušky určitě hodně zajímala. Uvidíme, zda na ni dojde už letos.

Zdroje:  Daniel Škvor – Instagram

Nejnovější články