DomůUFCDaniel Cormier o Jonu Jonesovi: Vzhledem k jeho sporným dopingovým testům je...

Daniel Cormier o Jonu Jonesovi: Vzhledem k jeho sporným dopingovým testům je těžké ho označit za nejlepšího bojovníka všech dob

Daniel Cormier se domnívá, že navzdory nesporným kvalitám Jona Jonese bude u jeho jména vždy otazník.

Jon Jones (27-1 MMA, 21-1 UFC), bývalý dlouholetý šampion polotěžké váhy, na UFC 285 v 1. kole udolal Ciryla Ganea a získal tak uvolněný pás v těžké váze.

Jones během svého kralování v polotěžké váze Cormiera dvakrát porazil. Jeden z těchto zápasů však byl prohlášen jako “no contest”, protože Jones měl pozitivní test na turinabol. Jones měl také pozitivní test na blokátory estrogenů clomifen a letrozol v roce 2016 poté, co porazil Ovince Saint Preuxe. V obou případech však nezávislý arbitr rozhodl, že Jones vědomě nepodváděl.

A právě kvůli jeho sporné dopingové minulosti jej Cormier nemůže považovat za nejlepšího bojovníka v historii. Zároveň dodává, že není zahořklý, jen vždy zastával tento postoj.

“Myslím, že je opravdu těžké označovat ho za nejlepšího bojovníka všech dob po jeho prohřešcích v polotěžké váze,” řekl Cormier v pořadu “DC & RC”. “To mě staví do těžké pozice, protože vždycky budu říkat, že chlapi, kteří mají na svém jméně nějakou skvrnu, by neměli být vyzdvihováni.”

“A obzvláště v souvislosti s drogami, steroidy a podobnými věcmi. Myslím, že když jste se potýkali s takovými věcmi, je těžké vás nazývat nejlepším ze všech.”

Nejen to, Cormier nesouhlasí ani s tím, že UFC nyní Jonese vrátila na první místo v žebříčku bez rozdílu vah (P4P).

“Nemyslím si, že by měl být č. 1 v kategorii P4P,” řekl Cormier. “Myslím, že by tam měl stále zůstat Alexander Volkanovski. Ale nemám s tím žádný problém, pokud to tak vidí lidé, kteří o tom rozhodují.”

Zdroj: Podcast RC & DC

MMA tipy, kurzy a kde sledovat zápasy MMA online

1️⃣ Kde sledovat MMA živě ›

Pro sledování turnajů organizací UFC nebo OKTAGON MMA se nabízí hned několik možností. A záleží jen na Vás, jestli si zvolíte placené varianty (PPV, placené televizní kanály) nebo jestli budete sledovat MMA živě a zdarma.

2️⃣ Kde sledovat OKTAGON živě ›

První zápas na Prelims kartě (Free Prelims Fight) organizace většinou nabízí zdarma na (YouTube OKTAGON MMA), celý turnaj pak můžete shlédnou prostřednictvím PPV. OKTAGON turnaje však můžete sledovat také zdarma ZDE.

3️⃣ Kde sledovat UFC živě ›

Early Prelims a Prelims karty můžet sledovat v placené aplikaci UFC Fight Pass. Hlavní kartu většinou vysílá televizní stanice Premier Sport 1 nebo ji můžete sledovat via PPV. Celý turnaj můžete také sledovat zcela zdarma na stránkách sázkové kanceláře Tipsport.

4️⃣ MMA tipy, kurzy, analýzy a sázky na MMA

S konkrétními kurzy se můžete seznámit na našich stránkách, kde se s Vámi také dělíme o naše analýzy a tipy na jednotlivé MMA zápasy.

Nabídka ubytování pro sportovní soustředění a aktivní dovolenou. Tréninkové kempy. Hledáte kam na sportovní soustředění? U nás si vyberete.

Sleduj náš FACEBOOK

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ