Sleduj nás

David Dvořák o tom, jak se na něm podepsala prohra a jaké soupeře bude vyhlížet po návratu

David Dvořák o tom, jak se na něm podepsala prohra a jaké soupeře bude vyhlížet po návratu
David Dvořák se sice momentálně soustředí na zotavení a rehabilitaci, ale v hlavě už nosí jména dvou potenciálních soupeřů, se kterými by se v době svého návratu do UFC rád utkal.

Český zápasník z řad muší váhy má na kontě dvacet výher a pět porážek, přičemž poslední dvě přišly v UFC shodně na body. Naposledy si v duelu s Manelem Kapem prošel peklem a odnesl si i zranění ruky, se kterou bude několik dlouhých týdnů marodit.

„Čeká mě magnetická rezonance, pak budu vědět víc. Ruka mi ale nefunguje. Myslím si, že rameno bude v pohodě, ale v loktu něco bude. Rameno sice cítím, jenže mě hodně bolí loket… Tak jestli mi tam nepraskla kost, nevím. Od loktu dolu je ta ruka mrtvá,“ přiznával královehradecký bijec.


Než se dozví více, snaží se věřit, že vše dobře dopadne. Motivuje se například tím, že už cílí na dva možné soupeře, s jakými by se v době návratu rád střetl.

„Nevím, jaký bude teď matchmaking. Zajímal by mě však zápas s Timem Elliotem, ale o něco víc bych chtěl bojovat se Sumudaerjim (12. místo), na kterého jsem se čtyři měsíce připravoval a měl jsem s ním zápasit. Už se dvakrát zranil. Uvidíme, co nám připraví,“ prozradil David serveru sport.cz.


A jak poslední porážku vnímá psychicky? „Samozřejmě mi vadí, že jsem prohrál, ale žádný psychický dopad to nemá. Zápasím, protože mě to baví a je to moje práce. Je to třeba stejné, jako když jde automechanik do práce. Věřím, že ho to baví. Stejně tak to baví mě. Jdu si to vždycky užít. I kdybych další dva, tři, čtyři zápasy měl prohrát, tak prostě dělám to, co mě baví. Nijak mě to neovlivňuje,“ dodal Dvořák, který chápe, že i prohry jsou součástí cesty.


Další články