David Dvořák prozradil, čím ho fascinuje box bez rukavic a proč by si ho chtěl vyzkoušet

David Dvořák prozradil, čím ho fascinuje box bez rukavic a proč by si ho chtěl vyzkoušet David Dvořák. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva | se svolením Davida Dvořáka

Český zástupce v UFC naznačil, že se pomalu vrací do plné přípravy, do konce roku by chtěl stihnout další zápas. Krom MMA ho ale lákají i jiné disciplíny, například box bez rukavic.

Bare knuckle zápasy v posledních letech nabírají na popularitě, zájem ze strany fanoušků bojových sportů neustále roste. Nadchl se pro ně i David Dvořák, který nyní Českou republiku reprezentuje v UFC. “Těch bare knuckle organizací je strašně moc, ale za mě je jenom jeden původní bare knuckle… A ten se mi líbí. Líbí se mi ta show okolo, líbí se mi lidi, jak mají postavené divize, co je tam za zápasníky,” řekl v poslední epizodě pořadu Fight Cast.

Dvořák přiznal, že se poslední dobou mnohem častější dívá právě na bare knuckle, tvrdým přestřelkám, které často končí knockoutem, dává přednost i před MMA. “Podle mě jsem teď nakoukal víc zápasů v bare knuckle než v MMA, protože mi to něčím imponovalo. Ale když se kdykoliv podívám na jakoukoliv jinou organizaci, tak s tím neztratím ani 30 vteřin, protože mě to ničím neoslovuje, byť je to třeba hodně podobné, a vůbec se mi to ani nelíbí,” řekl a dodal, že v takových organizacích by nikdy nezápasil, leda by dostal opravdu zajímavou nabídku.

Souboje mu něčím připomínají starou dobu. “Takové ty staré zápasy, které byly na konci 19. století v Anglii,” vysvětlil a zmínil zápasníky s natočenými kníry. Zkrátka závan historie. Box bez rukavic se však už z principu pojí s jistou kontroverzí. Například v srpnu minulého roku byl na akci pod praporem asi nejznámější organizace Bare Knuckle Fighting Championship knockoutován Justin Thornton. Po pádu na zem si poranil poranil páteř, podle všeho ochrnul od hlavy dolů. V nemocnici pak po několika týdnech následkům zranění podlehl. Krom hlavy jsou ale ohroženy také ruce, bojovníci mnohdy odchází se zlomeninou. Není divu, že je tento sport často kritizován.

“Undertaker” by si však takový zápas rád zkusil. Oceňuje především bojovníky, kteří jdou do bitvy s určitou rozvahou. “Samozřejmě je tam spousta lidí, kteří se chytnou a jedou hospodu, protože se tam můžou klinče a podobně. Ale myslím si, že když si člověk najde cestu v chytrosti, tak se tam dá bojovat.” Dvořák se v této souvislosti zmínil o boxerech, kteří jsou schopni vyhrávat, aniž by inkasovali jedinou ránu. “Koukal jsem na spoustu zápasů, jsou tam fakt lidi, kteří za zápas ani nedostanou úder. Když chce člověk praštit rukou do obličeje nebo kamkoliv jinam, tak nemůže nesmyslně bouchat, protože se trefí do lokte a zlomí si ruku. Je to daleko těžší. Takže si myslím, že ti zápasníci musí být o něco chytřejší.”

Organizace BKFC už nalákala hned několik známých bojovníků z UFC, hlavním argumentem bývají peníze. Třeba Paige VanZant se nedávno nechala slyšet, že si přijde na desetinásobek výplaty v UFC. David Dvořák by si tedy na stará kolena mohl zajistit poměrně slušný důchod.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Na to je ale stále dost času. Před sebou má ještě hodně práce v UFC. Donedávna se musel v tréninku šetřit, jelikož na tom po zdravotní stránce nebyl úplně nejlépe, limitovala ho zranění ze zápasu, která ale nechtěl blíže specifikovat. Musel tím pádem vynechat sparing a všechny kontaktní segmenty tréninku, místo toho se věnoval fyzičce. Zhruba před měsícem oznámil, že se pomalu vrací do plného tréninku, další zápas by chtěl stihnout ještě do konce letošního roku.

Zdroje:  Fight Cast

Nejnovější články