Dejte mi půl milionu a nebudeme to řešit. Kincl s Vémolou diskutovali o soudním sporu. Podají si po zápase ruku?

Dejte mi půl milionu a nebudeme to řešit. Kincl s Vémolou diskutovali o soudním sporu. Podají si po zápase ruku? Karlos Vémola a Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl a Karlos Vémola se před nedočkavě vyhlíženou odvetou naposledy potkali u jednoho stolu, aby si vyměnili pár názorů. Řeč samozřejmě přišla i na soudní kauzu.

K rozhovoru došlo v rámci vysílání CNN Prima News. Jedna z úvodních otázek se týkala obrovské nevraživosti, která mezi zápasníky prorůstá už celé roky. “Je to syndrom sněhové koule – něco se řeklo a už se to valilo. A ta koule se z kopce valí dál,” komentoval začátky sporu Patrik Kincl. “To je možná dobré přirovnání, za těch let se toho řeklo hodně,” souhlasil Karlos Vémola.

“Terminátor” následně přešel do prvního útoku. “Chtěl udělat trochu zkratku a vyšplhat se po mých zádech, což se mu za těch pět let daří. Tím, že se nemáme rádi, je ten zápas větší, větší a větší, kdybychom byli kamarádi, tak by na to možná tolik lidí nepřišlo.”

Jak už bylo řečeno, provokování nakonec přerostlo v žalobu, kterou si Vémola vysloužil výrokem na konto “kamaráda Patrika Kincla”. K soudu podle všeho skutečně dojde, ačkoli se mu Karlos mohl vyhnout. “Přišla mu předžalobní výzva, k tomu soudu nemuselo dojít. Teď už to není v mých rukou,” prohlásil aktuální šampion střední váhy Oktagonu.

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Dejte mi půl milionu korun a nebudeme to řešit,” parafrázoval Vémola obsah výzvy, přičemž naznačil, že má jeho soupeř kvůli zrušenému zápasu zřejmě nouzi o peníze. “Asi je to tím, že neměl zápas v O2 areně,” rýpl si. “Na druhou stranu máme tady v Čechách světový unikát. Ve světě je totiž hodně zápasníků, kteří jsou známí tím, že mluví jako Conor McGregor, Diaz a tak dále. Řeknou si mezi sebou spoustu věcí a potom si to vyřeší v kleci. Myslím, že jsme první organizace na světě, kde dva bojovníci mezi sebou řeší trashtalk soudní cestou.”

“Chtěl bych zareagovat na ty lži. Tady nejde o to, že bych někoho soudil kvůli trashtalku. Kdyby to bylo v naší komunitě a týkalo se to toho zápasu…” ozval se Kincl. “Jde o jeho osobní spory, které jsou mimo zákon a s kterými se teď taky bude potýkat u soudu. Úmyslně do toho zapojil mě i moje jméno, byť jsem s tím neměl nic společného.” Patrikovi především vadilo, že prohlášení ze strany Karlose překročilo únosnou mez, načež ovlivnilo jeho soukromí a rodinu. A proto se rozhodl zakročit soudní cestou.

Nabízí se tedy otázka, co se v kleci stane po vyhlášení výsledku. Slova od obou zápasníků napovídají, že jim bude zatěžko podat soupeři ruku. S tím ale kupodivu problém nebude. “Já si to všechno vyřeším 20. května,” oznámil Vémola. “Po zápase podávám ruku každému soupeři. Neznamená to, že s ním budu chodit na pivo a že se s ním budu kamarádit, tuhle čáru už jsme dávno přejeli.” A stejně to vidí i Kincl. “Samozřejmě. Já jsem sportovec, profesionální atlet,” reagoval. “Nikdy jsem neměl problém komukoliv po zápase, ani po tom prvním, podat ruku, ale kamarádi nikdy nebudeme.”

K velkolepému zúčtování dojde již 20. května v pražské O2 areně. Karta turnaje by měla být mimořádně nabitá, na řadu totiž přijde také další kolo pyramidy Tipsport Gamechanger.

Zdroje:  CNN Prima News

Nejnovější články