Diamant Poirier byl zahnanán do kouta, kde se vytasil s drtivým KO

Poirier

Součástí turnaje UFC 299 byl i souboj Dustin Poirier vs Benoit Saint Denis, ve kterém vlastně Diamant neměl moc co získat. Jako dlouholetý člen špičky divize totiž kývl na výzvu od hladového prospektu, který v UFC ukončoval jednoho soupeře za druhým. Dustin tak šel do velkého risku, protože případná prohra by zřejmě znamenala citelný propad. Na tento scénář však nedošlo a naopak jsme dostali další tvrdé ukončení.


RFA promotér Marhanský reaguje na další blamáž v podání Vaška Mikuláška

Výhra se však ani zdaleka nerodila vůbec snadno. BSD totiž dokázal, proč si podobný souboj zasloužil. Postupně tak hrozil v postoji i na zemi, kde byl hned několikrát blízko submisi. Poirier však jako zkušený vlk skvěle bránil a čekal na svou příležitost. Ta přišla ve druhém kole, kdy Dustin soupeře tvrdě trefil a dostal jej do problémů. Pak už pro něj nebyl problém zasadit další dělovou ránu, po které šel Francouz k zemi. Tam ještě přišla jedna rána od cesty a byl konec. Diamant si připsal další tvrdé ukončení.

V souboji byl dokonce hned několikrát také blízko submisi, z čehož však trenéři nebyli vůbec nadšení. Dustin je totiž známý svými naskakovanými gilotinami, které jsme viděli i dnes. Ani jednou se však škrcení nepodařilo dotáhnout a nakonec tak z toho byla nevýhodná pozice, protože Dustin skončil na zádech, zatímco soupeř byl nad ním a mohl trefovat.

Poirier však znovu dokázal, proč patří na špičku divize a proč by stále mohl mít titulové ambice. V souboji si připsal jubilejní 30. výhru a 22. ukončení, což je moc hezká bilance. Uvidíme tedy, jak se vyvine situace na vrcholu divize. Adeptů na titulovou šanci je totiž více, ale za duel Makhachev vs Poirier by se fanoušci jistě nezlobili. Je však třeba počítat i s Gaethjem, Oliveirou a dalšími, kteří jdou do akce za měcíc na turnaji UFC 300.

UFC 299 – Výsledky:




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *