Do Clashe bych v životě nešel. Se sportem to nemá nic společného, řekl Macek. Jeho návrat už dnes na PML

03.02.2024

Autor: Ondřej Huml

Filip Macek.

Filip Macek.FOTO: OKTAGON MMA


Už řadu let je Filip Macek českou jedničkou bantamové váhy, dlouho patřil k předním hvězdám Oktagonu. Po titulové porážce s Gustavo Lopezem přesídlil do KSW a dnes večer se vrátí na českou půdu, jen v nečekaném dresu. Slavný válečník bude ozdobou hvězdně obsazeného galavečeru PML 8 v Třinci. Podstoupí tam souboj s Brazilcem Meujim Batistou. "Není na co čekat. Když budou nabídky, klidně si dám tenhle rok osm zápasů," prohlásil populární český fighter v rozhovoru pro kaocko.cz.


Macek bojoval v organizacích po celém světě, v PML to pro něj bude ale premiéra. "Zatím jsem tam nikdy nebyl, ale nepochybuju o tom, že to bude super turnaj. Promotéři Tomáš Tadlánek s Mončou Chochlíkovou jsou toho zárukou. Oba to jsou super lidi. Zatím jsme sice domluveni jen na tenhle zápas, moc rád si tam ale dám i další. Proč ne," konstatoval dvaatřicetiletý bojovník, jehož v Třinci čeká houževnatý soupeř z Jižní Ameriky. 

"Batista je šikovnej kluk, má rychlou přední ruku. Jinak se ale na něj moc nesoustředím. Věřím tomu, že budu lepší na zemi i v postoji, tenhle zápas zkrátka nemůžu prohrát. Mít čtyři porážky za sebou by už bylo fakt špatný, ale to se prostě nestane. Nemůže se to stát! Něco takového si vůbec nepřipouštím," poznamenal Macek, který poslední dvě prohry nasbíral již v KSW.

V květnu loňského roku tam nestačil na bývalého šampiona Sebastiana Przybysze, v říjnu se nechal uškrtit Oleksijem Polishchukem. "Przybysz byl vážně mega těžkej soupeř. Sice nevím, proč to rozhodčí musel ukončit devět vteřin před koncem, když jsem ani neměl žádný cut, na body bych ale prohrál stejně. No a ten druhý zápas, tam jsem to po*ral. Dělal jsem hrozné chyby, bohužel je to tak. Nechci se na to vymlouvat, ale před turnajem jsem si natrhl harmstring, měl jsem díru v noze a nemohl trénovat, nešla mi vůbec váha. Za 24 hodin jsem musel shodit devět kilo a v kleci jsem byl úplně v háji. Jasně, Karlos Vémola shazuje přes noc ještě víc, ale ten váží kil sto. Já sedmdesát," pousmál se Macek, který v KSW pokračuje samozřejmě dál. Na blížícím se galavečeru v Liberci se ale nepředstaví. 

"Jelikož jsem z Mnichova Hradiště, který je od Liberce kousek, zápasit jsem tam chtěl, ale nedá se nic dělat. KSW mě s nabídkou na tenhle turnaj neoslovilo. Mrzí mě to, ale brečet kvůli tomu nebudu," podotkl vyhlášený tvrďák s tím, že v KSW by mohl mít nůž na krku. Další porážka by tam pro něj mohla být už osudná. 

"Potřebuji vyhrát, to je jasné. I když mi to v KSW nikdo takhle neřekl, sám cítím, že pokud tam prohraju i potřetí, tak se možná rozloučíme. Ten příští zápas tak pro mě bude zcela klíčový, jenom nevím, kdy a proti komu k němu dojde. Mluví se ale o tom, že by KSW chtělo mít v půlce roku turnaj v Praze. Možná se tedy ukážu právě tam," uvedl Macek, který by letos chtěl v kleci pozřít pořádnou porci. Už v březnu by ho měl čekat souboj v Hexagonu, potom KSW.

"Chci teď zápasit co nejvíc. I když jsem už párkrát plánoval konec kariéry, teď určitě ne, naopak chci bojovat, jak to jen půjde. Pořád mám chuť, pořád mě to hrozně baví. Dokud to jen trochu půjde, tak budu zápasit," ujistil Máca, jenž v Oktagonu třikrát zápolil o pás šampiona. 

Co říká na rivalitu, která vznikla mezi KSW a právě Oktagonem? "Myslím si, že je celkem logická. KSW chce na český trh, tak potřebuje české zápasníky, tím pádem se o ně přetahuje s Oktagonem. Podle mě je ale tahle rivalita zdravá a obě organizace může posunout zas o kus dál. Vidět to bylo i před lety, když Oktagon válčil s XFN. Myslím si, že i tahle konfrontace ho posílila. Že bez ní by dnes nebyl tam, kde je," zamyslel se bantamový bojovník s bilancí 27-19-1.

Co jeho budoucnost? Chtěl by se do Oktagonu někdy vrátit? 
"Jednou asi ano, ale teď to není na pořadu dne. Chci pokračovat v KSW. Věřím ovšem tomu, že kdyby mi to tam nevyšlo, do Oktagonu bych mohl mít dveře stále otevřené. My jsme se rozešli v dobrém, alespoň z mé strany určitě. Věřím tomu, že Ondra (Novotný) to vidí stejně. Dělá tenhle byznys hodně dlouho a ví, že jsem snad neudělal nic špatného. O mém případném návratu jsem ale s nikým nemluvil. Když se rozejdete s holkou, určitě pak za ní nechcete dolézat, aby vás vzala zase zpátky," rozesmál se Macek. 

Zatímco comeback do Oktagonu si představit dokáže, svou účast v Clash of the Stars rozhodně ne. Ani za bůhvíjaké peníze. "Do Clashe bych v životě nešel. Nechci to říkat nahlas, ale pro mě je to odpad, dno. Tohle by tu nemělo být, protože se sportem to nemá nic společného. Ti lidi se tam chovají jako prasata. Samozřejmě ne všichni, ale většina bohužel ano. Nechápu, že se jim dává takový prostor, naši společnost to jenom kazí. Samotné zápasy jsou to poslední, co tam někoho zajímá," uzavřel Macek. 



Další články v kategorii

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Načíst další články