Hlavní obsah

Do klece musel pod prášky. Potetovaný ranař přesto přiznává: Slušela by tomu remíza

Zažil vítězný comeback, přesto cítí i mírné zklamání. Čtyřiatřicetiletý český bojovník Miroslav Brož na turnaji Oktagon 43 zdolal slovenského rivala Roberta Pukače na body, do zápasu ale vstupoval zdravotně poznamenaný z předchozích dnů. A to se velkou měrou podepsalo na výkonu, se kterým nebyl ani zdaleka spokojený. „Nechci se na to vymlouvat, ale měl jsem antivirotika a den před zápasem jsem dobral antibiotika. Najednou jsem měl fyzičku jen na 80%,“ popisuje trnitou cestu za vítězstvím, které jeho rival nebral zrovna s nadšením. Oba si proto po zápase domluvili odvetu. Dojde na ni?

Pásový opar ho přibrzdil, ale Miroslav Brož stejně slavil vítězství. Přesto byl naštvaný sám na sebe!Video: Sport.cz

 
Článek

Brož si nástup do zápasu pochvaloval. Se soupeřem sváděl přestřelky, ve kterých měl navrch. V aktivitě ho ale v pozdějších minutách zabrzdily zdravotní následky. „První dvě kola byla super. Bylo to přesně to, co jsem chtěl dělat. Možná jsem mohl ještě o trochu víc tlačit. Ve třetím kole mě hodil, ale nedařilo se mi zvednout," popisuje s tím, že jedním z důvodů byl nedostatek kondice.

„Jak víte, měl jsem antivirotika a den před zápasem jsem dobral antibiotika. Měl jsem pásový opar. Najednou z fyzičky, kterou jindy mám na 130%, bylo alespoň 80%. Nejsem na to zvyklý," pokračuje Brož, který závěrečnou pětiminutovku strávil na zemi na zádech. „Doležel jsem to, byla to jediná kaňka," mrzí navrátivšího bojovníka do organizace Oktagon MMA, který naposledy prohrál před třemi lety.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

Na další výhru to přesto stačilo (2x29-28, 28-29), byť to z Brožova výrazu ve tváři během závěrečného vyhlášení moc na úspěšný zářez nevypadalo. „Myslím si, že by tomu slušela remíza. Jde mi to, že chci udělat co nejlepší zápas a to, že někdo kvůli výsledku píská, mě strašně mrzelo," reaguje na chování obecenstva. Také jeho soupeř byl z verdiktu sudích hodně nespokojený, proto nabídl odvetu na některém z dalších galavečerů.

„Odvetu bych vzal. Řekl jsem mu, že je mi to jedno. Zasloužil by si to. Já jsem mu navíc hned po zápase říkal, že udělal jeden takedown. Tohle ale nejsou 90. léta, abych jedním takedownem ztratil zápas. Navíc jsem pracoval zespodu. Na rovinu ale říkám, že by tomu slušela remíza," připouští možný smír ve výsledku.

Marek Mazúch a jeho granáty. Slovenský bojovník si připsal nekompromisní KO proti Italu MelilloviVideo: Oktagon TV

Brož si také užil návrat po dvou letech. Před dvěma lety totiž z Oktagonu odešel do konkurenční organizace RFA. „Jsem rád, že lidi bouřili, když jsem nastupoval. A také za to, jak mě přijali. Čekal jsem to rozporuplné," má radost. Zároveň však uvádí, že návrat do Oktagonu upřednostnil na úkor polské organizace KSW.

„Kdybych šel za penězi, tak bych zvolil KSW, kde jsem měl brutální smlouvu. Poláci dodneška se mnou moc nemluví. Nechápou, že jsem u nich nepodepsal. Já jsem se ale chtěl vrátit domů," říká s nadšením bojovník přezdívaný Inkvizitor.

Reklama

Související témata: