Dolámané nohy a vyrovnané tvrdé bitvy. Známe vítěze RFA EUROGOLD pyramidy o 30 000 eur!

Dolámané nohy a vyrovnané tvrdé bitvy. Známe vítěze RFA EUROGOLD pyramidy o 30 000 eur! Eurogold pyramida RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Turnaj RFA 9 patřil zejména očekávané 8členné pyramidě, k vidění byly ale i další velmi zajímavé souboje.

Vyhrát tři zápasy v jeden večer, to musel dokázat vítěz EUROGOLD pyramidy o 30 000 eur. Tím se nakonec stal Alexander Butenko, když ve finále zdolal bývalého UFC zápasníka Ronyse Torrese na body. Bodový verdikt byl však velmi těsný a jeden z rozhodčích dokonce viděl zvítězit Brazilce.

Na turnaji RFA 9 sa vyznamenali také Vladimír Idrányi a Jacob Mikula, kteří předvedli perfektní vítězné výkony v zápasech pod pravidly Real Fight. Druhý jmenovaný se příště pobije o titul s Tadeášem Růžičkou.

Páky na nohy a neskutečně napínavé finále

Málokdy sa stane, že se na jednom turnaji zopakuje několikrát ta stejná vítězná technika. V rámci EUROGOLD pyramidy ale skončily hneď tři souboje pákou na nohu, pričemž Adam Jakubík byl hned u dvou z nich. Bohužel pro něj to bylo ve druhém případě ve prospěch jeho soupeře Torrese, který díky tomu postoupil do finále.

Pákou na nohu se blýskl také Dávid Kedžuch, ktorý nejdříve kopl drtivý low kick na nohu Michala Dobiáše, aby ho pár sekund nato ukončil. V semifinále však ztroskotal na pozdějším vítězovi Butenkovi, který ho tvrdě knockoutoval ve druhém kole.

Průběh finálového zápasu byl mezi všemi duely pyramidy najnapínavejší. Torres s Butenkem si absolutně nic nedarovali a i když byli oba velmi blízko k ukončení, přežili nakonec až do bodového verdiktu. Po něm byl brazilský bojovník extrémně zklamaný, v prospěch ukrajinského fightera ale mluvilo rozhodující 3. kolo.

Vyzyvatel Mawara a další ukončená neporazitelnost

Zápas jako na houpačce, to byl duel Jacoba Mikuly s Matějem Nuskou, který rovněž museli rozhodnout bodoví sudí. U většiny z nich tahal za delší konec provazu slovenský bojovník, který se po tomto vítězství dostane k zápasu o titul, pobije se o něj s Tadeášem “Mawarem” Růžičkou.

Opět se blýskl i nestárnoucí Vladimír Idrányi. Ten naposledy na turnaji RFA 6 v Prievidzi ukončil neporazitelnost maďarského bojovníka Csaby Tótha a to stejné dokázal znovu, tentokrát proti Eriku Tóthovi, kterého knockoutoval už v 1. kole.

Perfektní výkon předvedla také Veronika Zajícová. Proti maďarské protivnici ovládla první dvě kola a  podařilo se jí získat důležité vítězství na body. Mladá česká bojovnice má tak za sebou úspěšný vstup do profesionálního MMA a bude zajímavé sledovat, kam to tahle slečna dotáhne.

Veronika Zajícová se raduje z prvního vítězství v profi Veronika Zajícová se raduje z prvního vítězství v profi | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články