Dominik Humburger se v KSW uvedl skvělým výkonem! Favorizovaného Poláka ukončil v druhém kole

Dominik Humburger se v KSW uvedl skvělým výkonem! Favorizovaného Poláka ukončil v druhém kole zdroj: Getty Images

Čech Dominik Humburger dostal životní šanci v KSW a podařilo se mu ji bezezbytku využít.

Profesionální voják a zároveň MMA bojovník Dominik Humburger prožil v posledních týdnech kolotoč emocí. Ještě na začátku srpna se totiž připravoval na vystoupení v rámci galavečeru GMC 28 v Rozvadově. Jenže mu postupně z různých důvodů odřeklo zápas 6 různých bojovníků, přičemž ten poslední odmítl pouhý den před turnajem.

Obrovskou frustraci však brzy vystřídala naděje a obrovská šance. Dominik totiž dostal nabídku zaskočit za zraněného Raimondase Krilavičiuse na akci KSW 73. Odmítnout takovou šanci nepřicházelo v úvahu, zvláště když už měl za sebou dlouhou přípravu na neuskutečněný zápas v Rozvadově. A tak se dnes večer mohl v kleci ve varšavské hale Torwar postavit proti Borysovi Borkowskému.
Borkowski se původně připravoval na souboj ve welterové váze, dnešní zápas byl proto vypsán na domluvenou váhu 183 liber (83 kg). A tento fakt se projevil už při nástupu, kdy přece jen Polák působil o něco menším dojmem, než Humburger. Přesto byl Borkowski brán za velkého favorita s pověstí univerzálního bojovníka, který ale těží především ze skvělého postoje. Jenže to samé je možno říct o českém borci a od prvních minut bylo jasné, že půjde o mnohem vyrovnanější střetnutí, než jak naznačovaly předzápasové komentáře.

Zápas zahájil o něco aktivněji Borkowski, který postupoval kupředu a vysílal směrem k Dominikovi divoké capáky, které v sobě rozhodně měly sílu, ale naprosto postrádaly přesnost. Asi i kvůli tomu se Polák rozhodnul jako první pokusit o takedown, který ale Humburger šikovně ubránil. Souboj tedy pokračoval v postoji, kde se oba protivníci drželi v uctivé vzdálenosti a opět vysílali na soupeře nepřesné silné údery.

Když se pak polský fighter dostal přece jen o něco blíže, pokusil se Dominik o naskočené koleno, které ale Borkowski zachytil a dokázal dostat Humburgera na zem, kde ho z boční pozice začal zasypávat údery. Český fighter ale ukázal svou komplexnost a na druhý pokus se mu podařilo ze sebe Poláka setřást, na rozloučenou mu ještě uštědřil jedovatý jab a o několik chvil později kontrovat vlastním takedownem. Ten sice nevedl k výraznějšímu úspěchu, ale dá se říct, že od té chvíle táhl Dominik za ten delší konec provazu. Kolo tak skončilo v postoji a velmi těžko říct, komu ho rozhodčí přisoudili.

Druhá pětiminutovka začala velmi podobně jako ta úvodní, jen s tím rozdílem, že tentokrát tlačil Humburger. Borkowski navíc nevypadal vůbec čerstvě a v dlouhém klinči, který inicioval právě Polák, působil jako slabší z obou borců. Když se pak pokusil a double leg takedown, působil už skoro zoufale. Zvláště, když po něm skončil v horní pozici český zápasník. Ten začal Borkowského zpracovávat údery a v jednu chvíli už to vypadalo, že je konec. Polák se už prakticky nebránil a Dominik vstal a na chvíli jakoby přestal bojovat. Rozhodčí ale nevydal žádný povel a v trochu komické situaci se tak Borkowski dokázal postavit zpátky na nohy. Jenže už pro něj stejně bylo pozdě a Dominik dokázal toto zaváhání rychle napravit. Několik tvrdých úderů, z nichž některé dopadly přímo na bradu Poláka, a Borkowski se sesul na zem, kde ho zachránil od dalšího utrpení rozhodčí.

 Dominik Humburger tak dokázal svou šanci v KSW skvěle využít a rozhodně přitom udělal velký dojem. V pozápasovém rozhovoru se dožadoval dalších zápasů pod hlavičkou polského giganta a s jeho předvedeným výkonem není důvod, proč by mu jej majitelé KSW neměli nabídnout. Divizi střední váhy v KSW má totiž tento mladý nadějný bojovník rozhodně co nabídnout.

Zdroje:  KSW MMA Twitter

Nejnovější články