Dostal Usyk zakázaný úder pod pás nebo ne? Neshodnou se ani profesionální boxeři

Dostal Usyk zakázaný úder pod pás nebo ne? Neshodnou se ani profesionální boxeři Kontroverzní moment. Byl to úder pod pás nebo ne? | zdroj: Profimedia

Oleksandr Usyk porazil Daniela Duboise a udržel si mistrovské pásy v těžké váze. Výsledek je ale dost kontroverzní kvůli momentu z pátého kola, kdy Angličan Ukrajince zasáhl ranou do trenýrek. Zatímco podle některých šlo o legální úder, jiní jsou opačného názoru.

Když v pátém kole poslal Daniel Dubois k zemi Oleksandra Usyka, nejspíš mu problesklo hlavou, že možná zvítězil. Radovat se ale nestihl, rozhodčí totiž usoudil, že šlo o zakázaný úder pod pás. A tak se po pauze pokračovalo, aby nakonec v devátém kole zvítězil Usyk.

"Okradli mě o vítězství," neskrýval poražený Dubois frustraci, jeho tým nejspíš proti výsledku podá protest. To Usyk se zlobil, že je pro něj box sportem gentlemanů, podvádění v něm tedy nemá místo. Když se ho novináři na pozápasové tiskovce zeptali, zda neměl šortky vykasané až příliš vysoko, zažertoval, že příště může boxovat klidně bez nich. Ve stejném duchu nabídl i odvetu soupeři – můžeme si to dát hned, anebo zítra, ale bez rukavic, řekl s nadsázkou.

Zda šlo o faul nebo ne, na tom se neshodnou ani profesionální boxeři. Níže vám přinášíme komentáře některých z nich.

 

Josh Taylor:

Ten úder dopadl na pás. Podle mého názoru naprosto legální úder. Dubois se měl po tom úderu na tělo stát šampionem, určitě to nebyl úder pod pás. 

Byl to úder na tělo! Ani se to nepřiblížilo jeho k*ulím, dopadlo mu to na pupek, který mu suspenzor chránil.

 

Liam Smith:

Bylo to pod pás, ať už byl jeho chránič příliš vysoko nebo ne (to měl Dubois a jeho tým vytáhnout hned na začátku, pokud to tak cítili), bylo to těsně pod pás. Jo, Usyk pak vyždímal ten čas, co dostal na zotavení, ale nikdo nezná odpoveď na to, jestli by na zemi zůstal, kdyby ho rozhodčí počítal.

 

Michael Conlan:

Nemyslím si, že to bylo pod pás, bylo to na hraně. Ale uklidněte se s tím, že by měl být kvůli tomu Dubois šampion. Kdyby byl Usyk počítán, tak by vstal.

 

Jack Massey:

Jak můžete říct, že to nebylo pod pás?

 

Jason Quigley:

Bylo to pod pás, palec je to jediné, co zasáhlo gumu trenek.

 

Tyrone McKenna:

Jsem velký Usykův fanoušek, ale tohle je smradlavá výhra.

 

Caleb Truax:

Byl to úder do pasu, mělo to být počítání.

 

Gamal Yafai:

Dubois měl určitě smůlu, že z toho nezískal knowdown, ale buďme upřímní – kdyby rozhodčí začal Usyka počítat, ten by se hned postavil.

 

Charlie Edwards:

Osobně si myslím, že to byl zakázaný úder. Ano, bylo to na hraně, ale z videí je vidět, že to sice dopadlo na gumu, ale část rukavice trefila pod.

 

Sergio Mora:

Údery do těla dělají sraby z nás všech.

 

Tony Bellew:

Cokoliv pod pupíkem je v boxu považováno za úder pod pás! To není můj názor, to je fakt! Taková jsou pravidla. Šortky by vám neměly zakrývat pupík, protože pokud ano, tak může být pás zasažen. Tenhle obrázek říká tisíc slov. 

Usyk zdroj: Getty Images

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články