Hlavní obsah

Drsná příprava má nový cíl. Českou navrátilkyni do UFC čeká další zkouška

Je tu nová výzva. Historicky první Češku ve slavné UFC Lucii Pudilovou čeká po návratu mezi elitu další zápas. Příbramská rodačka se v kleci znovu představí 15. dubna na turnaji UFC Fight Night a soupeřkou bude Panamka Joselyne Edwardsová. Česká bojovnice se tak po vydařeném comebacku bude snažit znovu uplatnit nasbírané zkušenosti z náročného trénování v Irsku, kam se s chutí a radostí vrací už více než rok. Ještě předtím se pokusí získat další medaile v úplně jiném sportu.

I na další zápas v UFC se Lucie Pudilová bude chystat v Irsku. Je to tam drsnější! Video: Sport.cz

 
Článek

Loni se podruhé v kariéře upsala nejslavnější bojové organizaci, aby se o několik málo měsíců později postarala o vítězný comeback. Nyní jedna ze dvou Češek v UFC Lucie Pudilová vyhlíží další boj, který je na programu již 14. dubna. „Už mám podepsanou smlouvu," oznámila příbramská rodačka, jenž si to rozdá s panamskou fighterkou Joselyne Edwardsovou. Ta mezi elitou svedla již pět duelů, ve třech případech vítězně (celkově 12-4).

Pudilová v přípravě na další kariérní zkoušku nelení, naopak si MMA zpestřuje ještě dalším bojovým sportem. „Získávám zkušenosti v BJJ (brazilské jiu-jitsu) a vlastně takové to, že mám před zápasem nervozitu. A když jdu pak do zápasu v UFC, což někdy trvá, tak mám furt takové to závodní tempo. Pomáhá mi to, v zápase to pak dokážu aplikovat," je ráda česká fighterka, která v brazilském jiu-jitsu získala již několik cenných medailí. V předchozích hodinách dokonce vyrazila na mistrovství světa v Paříži.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MMANews (@mmanews)

Také následující měsíce se především ponesou v duchu pilování formy v irském SBG gymu, kde pod taktovkou velezkušeného kouče Johna Kavanagha trénuje už rok a půl. „V Česku jedu spíš techniku, naopak v Irsku mám sparing partnerky takové, že se tam fakt jedu porvat. Je to tam takové drsnější, v mém vývoji mi to opravdu pomáhá," popisuje s nadšením.

„Určitě tu zůstanu, nechci žádné velké změny. Tahle kombinace mi dost funguje, a když něco funguje, tak proč to měnit," objasňuje Pudilová, která sama na sobě pozoruje zlepšení. „Od posledního zápasu jsem se šoupla v boxu i v kopech a BJJ. Furt se posouvám, jde to neustále nahoru," upřesňuje.

V Irsku si to maximálně pochvaluje, radost jí dělají i občasné návštěvy dalších českých fighterů. Nedávno si atmosféru ve slavné tělocvičně například vyzkoušeli David Kozma nebo Matúš Juráček. „Pořád tam někdo jezdí, já to ale nijak neplánuji, že bych tam pašovala lidi," usmívá se Pudilová. „Každopádně jsem ráda, že si s nimi můžu popovídat česky a máme tam takovou tu českou atmosféru," pokračovala.

Pudilová si případným dalším vítězstvím v UFC může připsat dohromady již čtvrté vítězství v zápasnické "Lize mistrů". Naposledy ve druhém kole zdolala po dominantím výkonu Číňanku Yanan Wu, která shodou okolností v minulosti narazila právě i na Panamku Edwardsovou, se kterou se česká fighterka nyní poměří.

Reklama

Související témata: