Druhý konec švédského vikinga? Gustafsson náhle odstoupil z prosincového zápasu

Druhý konec švédského vikinga? Gustafsson náhle odstoupil z prosincového zápasu Alexander Gustafsson | zdroj: Profimedia

Alexandera Gustafssona proti Ovinci St. Preux nahradí šampion PFL.

Na populárního švédského veterána a bývalého vyzyvatele polotěžké váhy UFC Alexandera Gustafssona se opět lepí smůla. Podle posledních informací musel ze zatím neznámých důvodů odstoupit z prosincového zápasu proti Ovinci St. Preuxovi, což by ho bohužel mohlo znovu o kousek přiblížit k jeho druhému ukončení kariéry.

Poprvé se tak stalo v červnu 2019, kdy Gustafsson položil rukavice doprostřed klece po porážce od Anthonyho Smithe a nějakou dobu to vypadalo, že svůj odchod myslí opravdu vážně. V roce 2020 ale oznámil návrat a polotěžkou divizi vyměnil za těžkou, což se ale neukázalo jako ta nejlepší volba, protože proti Fabriciu Werdumovi vydržel pouhých 180 vteřin, než byl submisí donucený odklepat.

Gustafsson si dal poté téměř dvouletou pauzu (částečně způsobenou zraněními) a naposledy se v oktagonu UFC představil letos v létě při návratu do „polotíhy.“ Ani ten mu však nevyšel podle jeho představ, protože ho Nikita Krylov sestřelil k zemi už za 67 sekund. Zrušený prosincový duel byl tak mnohými považován za Gustafssonovu poslední šanci, jak ukázat, že si ještě zaslouží bojovat v nejslavnější organizaci na světě.

Univerzál St. Preux, jenž v květnu proti Mauríciu Ruovi zastavil nepříjemnou sérii porážek, mezitím na sociálních sítích oznámil nového soupeře. Tím bude zkušený bývalý šampion těžké váhy z „milionové organizace“ PFL Philipe Lins, který má v UFC doposud odbojované tři zápasy z nichž si odnesl dvě prohry a jedno vítězství.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články