Sleduj nás

Dustin Poirier: Myslím si, že Makhachev zvítězí! Bude to mít ovšem těžké

Dustin Poirier: Myslím si, že Makhachev zvítězí! Bude to mít ovšem těžké
Zápas dvou šampionů UFC je vždy něco speciálního. Začátkem února na UFC 284 nás navíc čeká střet dvou nejlepších bojovníků bez rozdílu váhy.

Atraktivní aranžmá dotváří kulisa australského Perthu, kde dokáží fanoušci vytvořit opravdu pekelnou atmosféru. I když by byla výhra domácího Alexandera Volkanovskiho prvotřídní senzací, očekává se minimálně vyrovnaný souboj, ve kterém se může stát cokoliv.

Divize do sedmdesáti kilogramů je po odchodu dominantního šampiona Khabiba Nurmagomedova plná překvapení. Charles Oliveira se nejprve o titul připravil neuděláním váhy, aby jej následně dočista pozbyl prohrou s Islamem Makhachevem na turnaji UFC 280.


Dagestánský bijec poté trochu překvapivě přijal jako prvního vyzyvatele dlouholetého vládce pérové váhy Alexandera Volkanovskiho. O tom, kdo je v tomto zajímavém zápase favoritem a proč tomu tak je, se v rozhovoru pro Bloodyelbow.com rozpovídal bývalý dočasný šampion Dustin Poirier.

„Myslím si, že Makhachev zvítězí, ale jistě to teda nevím. Určitě bude větší než Volkanovski, ale vzhledem k tomu, jak je Volk nižší a má posazené těžiště, bude pro Islama opravdu těžké ho dostat pod sebe na zem. Možná se bude snažit tlačit ho na pletivo, kde by mu to mohlo jít líp.


Vím, že kdysi Volkanovski býval opravdu těžký, ale v pérové váze je již dlouho a Islam je velká lehká váha. Určitě tam bude rozdíl. Nemyslím si, že spolu stráví příliš času na zemi,“ nabídl zajímavou predikci Dustin, který se svého času utkal s Makhachevovým mentorem Khabibem.

Na otázku, zda by se na mladší verzi dagestánského šampiona připravoval jinak, odpověděl následovně.

„Upřímně řečeno, asi by to byl hodně podobný kemp. Nejspíš založený na wrestlingu a s tréninky Jiu-Jitsu. Bylo by to vcelku podobné.“

Další články