Sleduj nás

Dvořák: Z posledního zápasu jsem si odnesl hodně těžký otřes mozku. Prohra mě však posunula

Dvořák: Z posledního zápasu jsem si odnesl hodně těžký otřes mozku. Prohra mě však posunula
David Dvořák potvrdil, že se mu v UFC rýsuje nový zápas, ve kterém se pokusí zúročit nové zkušenosti, jež nabral v předchozím duelu.

Česká muší váha se naposledy v nitru oktagonu objevila letos v březnu, když na body prohrála s Brazilcem Matheusem Nicolauem. Souboj to byl vskutku těžký, a to jak z hlediska průběhu, tak i z hlediska skousáváni výsledku a následného čítání zranění.

David se domů vracel s prohrou na body, potrhanými vazy v koleni a silným otřesem mozku. I prohra je nicméně krokem vpřed, pokud se z ní dokážete poučit.


„Měl jsem ze zápasu těžký otřes mozku. Takže jsem řešil dlouho problém s hlavou. Protože mě třeba dva měsíce pořád bolela. A měl jsem hodně potrhaný vazy v koleni. Řešili jsme asi s pěti doktory, jestli půjdu na operaci, nebo ne. Nakonec jsme se shodli, že to budeme řešit konzervativně, což se ukázalo jako nejlepší cesta,“ sdělil David Dvořák v rozhovoru pro deník Sport.

Naštěstí se jeho zdravotní stav zlepšil. „Teďka mě už žádný zdravotní problémy netrápí. Jsem zdravej, v plný přípravě. Občas sice člověk má nějaký nachlazení, nebo že ho něco bolí z tréninků, ale to je každou přípravu. Bez toho by to ani nešlo,“ přiznával.


patrik kincl david dvorak David Dvořák

Do boje se vrátí v půli prosince


„Ano, ale UFC to ještě neoznámilo, takže to nemůžu konkretizovat. Nicméně mělo by to být skutečně v prosinci. Mám hodně kvalitního protivníka. Patří do top patnáctky, takže pro mě další velká výzva a šance předvést se.“

Cílem je se i nadále posouvat v žebříčku. Zejména v tomto ohledu měl David už dříve kliku, jelikož i po prohře s Nicolauem se nikam nepropadl.

„Bojoval jsem se soupeřem, který byl vysoko postavenej. Vlastně on je teďka šestka váhy, a prohrát s někým takovým není, myslím, úplně žádná ostuda. Zvlášť, když to byl relativně těsnej zápas. Takže dojem jsem určitě udělal a jen díky tomu jsem v žebříčku tam, kde jsem a nepropadl se nikam dozadu,“ zhodnotil Dvořák pro deník Sport.


Další články