Dvořák má před sebou pořádnou výzvu, v prosinci vyzve exšampiona japonského Rizinu

Dvořák má před sebou pořádnou výzvu, v prosinci vyzve exšampiona japonského Rizinu zdroj: Profimedia

Davida Dvořáka čeká za necelý měsíc pátý zápas v UFC. Čelit bude nebezpečnému Angolanovi.

Česká jednička a nynější osmička muší váhy v UFC David Dvořák si nakonec letos střihne ještě jeden zápas. Podle posledních informací si to 17. prosince na turnaji UFC Fight Night 216 rozdá s angolským bojovníkem Manelem Kapem.

Dvořák do UFC vlétl jako velká voda a během posledních dvou let si připsal tři vítězství v řadě. V březnu však nestačil na Brazilce Matheuse Nicolaua. Jednalo se o poměrně vyrovnaný zápas, ve kterém však Jihoameričan natrefoval více signifikantních úderů (jedním z nich byl také tvrdý levý hák ve druhém kole namířený přímo na spánek) a nakonec oslavil vítězství na body. Našemu reprezentantovi tak připravil první porážku po takřka 10 letech. "Undertaker" si navíc z bitvy odnesl otřes mozku a potrhané vazy v koleni, naštěstí se to ale obešlo bez operace, takže bude mít ještě letos šanci dostat se zpět na vítěznou vlnu.

Nebude to však vůbec nic jednoduchého. Kape, jenž je momentálně v muší divizi UFC na dvanácté příčce, umí v kleci rozpoutat slušné peklo a do každého souboje letí naprosto po hlavě. Tento excelentní africký postojář přesvědčoval o svých kvalitách už v japonském Rizinu, kde si o váhu výše (v bantamu) díky ostrým highkickům a neméně tvrdým zvedákům dokráčel až pro šampionský pás.

Není proto divu, že po něm v roce 2021 sáhlo UFC, kde však ze začátku úplně nepotvrdil svoji pověst. Kape působil zakřiknutým dojmem a na body nejprve podlehl Alexandru Pantojovi a poté taky Dvořákovu pokořiteli Nicolauovi. Začaly se tak objevovat pochybnosti nad tím, zda nejslavnější americká MMA organizace udělala podepsáním takového bojovníka dobrý tah.

Ještě v loňském roce však Kape všem kritikům zavřel ústa. Nejdříve to od něj v prvním kole brutálním naskočeným kolenem schytal Ode‘ Osbourne a poté, taktéž v úvodní rundě, kapituloval po spršce úderů i Zhalgas Zhumagulov. Angolan si tak získal velikou pozornost a ukázal, že umí být enormně nebezpečným bojovníkem.

Zda se Dvořákovi podaří tohoto nepříjemného protivníka zastavit se dozvíme už za necelý měsíc. Turnaj by měl být pro české fanoušky navíc dostupný v relativně dobrém čase, protože první zápasy odstartují už v deset hodin večer.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články